Viikonloppu vierähti mökillä ja puolukkametsässä, poroja ihmetellen ja alkavaa ruskaa ihastellen.

Jadella on erityinen tehtävä metsäreissuillamme. Se pääsee käyttämään paimennusviettiään hyväkseen ja pitää lauman parissa riistan perään toisinaan harhailevan Dina-cockerin. Jade hakee laumasta eksyneen cockerin takaisin muutaman haukahduksen kera ja takaa ajaen Dinaa takaisin laumaan käskystä. Olisikin kiva nähdä miten nuo paimennusvaistot toimisivat ihan oikeassa työssä vaikka lampaita paimentaen...! Kuitenkin ne synnynnäiset vaistot näyttävät siellä olevan, vaikka belgiä ei ole täälläpäin maailmaa käytetty alkuperäiseen tarkoitukseensa vuosikymmeniin.

   g045.gif

Kun Jay-Jay ei ollut paimentamassa pikkulammastaan, se vietti aikaa ulkona ja kaveruksilla oli hurjat leikit taas. Dina, jolla kesti melkein kaksi vuotta lämmetä Jadelle, on ollut viime aikoina todella innokas leikkimään Jiin kanssa ja Jii on onnesta soikeana! Onhan Dina sentään Jaden idoli! o075.gif Näiden kahden leikeissä on jotain tosi huvittavaa ja liikuttavaa, Jade ei meinaa edes pysyä tassuillaan, kun vauhti on niin kova ja Dina komentaa haukkuen.

Uimassa Jadekaan ei enää käynyt, mutta kahlaili vedessä ja toi toivekkaana keppiä heitettäväksi. Tallustelimme sitten rannalla ja katselimme vastarannan keltaisina hehkuvia puita.

Allekirjoittanut nautti takkatulesta, lämmitti ulkosaunaa (kyllä, ihan itse!) ja luki hyvää kirjaa. Iltapimeällä oli ihana tuijotella kaminan liekkeihin ja kuunnella polttopuiden rapsahtelua.

Tänään aamusta kutsumaton vieras odotteli tyttöjä portin takana. Pumi-poika olit tullut Dinaa hellustelemaan ja sitkeä Romeo hengaili pihan tuntumassa koko aamupäivän, saaden välillä aidan raosta haukut kipakoilta tytöiltä, vähät niistä välittämättä.

Dinalla on tulossa juoksut pian. Saa nähdä tekeekö Jade taas omat heti perään. Lyhyt väli juoksuille tulisi, kun Jiin viime juoksut olivat toukokuun alussa. Mutta katsellaan.

Kuvia tuli otettua taas kymmenittäin ja niitä tulee tähän kirjoitukseen myöhemmin. Kameran johto jäi mökille, siitä siis viive kuvien laittamisessa.

Mutta nyt flunssainen blogisihteeri painuu kylpyyn ja jää odottelemaan Amazin Race-sarjan uuden kauden aloitusta! Pitänee myös vilkaista kuka tippuu BB-talosta, toivottavasti unettava Marko...

e040.gif  Palailen kuvien kanssa myöhemmin!



PS: Kamera-rintamallakin saattaa olla uusia tuulia tulossa... m025.gif