Kävin tänään lainastossa mutkan ja sieltä tarttui mukaan muutama koiraopus (niinkuin aina!), mm. Salme Mujusen erinomainen Tie tottelevaisuusvalioksi, jonka olen lukenut kyllä ennenkin. Tällä kertaa ajattelin ihan kirjoittaa treenivinkkejä ylös treenivihkoomme, varsinkin seuraamiseen ja ruututreeniin.

Jaden mielestä tuo kyseinen kirja tuoksuu jotenkin erityisen hyvältä - olisikohan joku tuleva tottelevaisuusvalio kirjaa vähän maistellut...?

Tästä alkaa siis meidänkin tie tottelevaisuusvalioksi! e035.gif

Muita kirjoja, jotka lainasin, ovat Donna Robertsin Koiran keittokirja, Eva Bodfäldtin Tottelevainen koira - kontaktikoulutus ja Anders Hallgrenin Tunnista koirasi viestit. Kaikki ovat jo kertaalleen luettuja, mutta sen verran mielenkiintoisia, että niiden pariin palaa mielellään.

Tietenkin voisin lukea myös koulukirjoja. Yritysjuriidiikan opus ainakin odottaa lukijaansa e025.gif


jay8.jpg

Jade on ollut kaksi päivää Attapectin-kuurilla ja massu on rauhoittunut. Tavalliseen päiväjärjestykseen ei palata kuitenkaan ihan vielä, vaan pikku-annoksilla edetään. Hirmu nälkäinen tyttö on tietysti ollut, vaikka ei suinkaan ole nälkään kuolemassa "dieetillä" ollessaan...! Jii itse voisi olla toki eri mieltä asiasta r040.gif


BH-koekin olisi tulossa jo parin viikon päästä, mutta voi olla, että jätämme kokeen keväälle. Tiedän kyllä, että ei-niin-täydellisillä ja kaukakana-täydellisistä suorituksillakin BH-kokeen voi läpäistä. Itseasiassa BH-kokeen siirtyminen voi johtua loppujenlopuksi niinkin tylsästä asiasta kuin kyytiongelmasta! Alkuperäinen suunnitelma kyydistä ei onnistukaan ja toista tilalle on vähän vaikea hankkia - kukaan ei ole NIIN kiinnostunut kokeestamme, että lähtisi huvikseen meitä kuskaamaan parisataa kilometriä edestakaisin. On minulla vielä yksi tai kaksi henkilöä mietittynä varalle, saa nähdä miten manipulointi/suostuttelu-keinoni tehoavat r025.gif  Toki tämän lukevatkin voivat mulle ilmottautua vapaaehtoisiksi kuskeiksi!


Muita päänvaivaa aiheuttaneita asioita... Tuleva Voittaja-näyttely. Laskeskelin tässä, että jos Jade pitää normi juoksuvälinsä, eikä aloita etuajassa Dinan innoittamana, Jii juoksee marraskuussa. Se meinaa sitä, että tyttö on varmaan ihan huippukarvassa messaria ajatellen r035.gif Jaden valttejahan on juuri näyttävä turkki kauniin ilmeen lisäksi. Karvattomana se on vain... rääpäle. Nätti rääpäle tosin... hih.

Meidän nauha-skaalakin on niin laidasta laitaan... 2½-v Jade on ollut 12:ssa näyttelyssä, saldonaan 8 ERI:ä, 2 EH:ta, 1 H ja 1 HYL koon vuoksi (damn you, Ruskovaara!). Kasassa on myös ne Sertit, yksi vara-sert, kaksi Cacibia ja yksi vara-cacib.

Ruskovaaralle ollaan muuten menossa ensivuonna näytille. Ihan sama missä takahikiän ryhmänäyttelyssä se belgit arvostelee, me ollaan siellä o075.gif Paras viritellä mittakeppi valmiiksi!

Muita tuomareita, joille Jaden haluaisin viedä on suomalaisista Hartus ja sitten erikoistuomarit, kuten tammikuussa Kajaanin KV:ssä tuomaroiva Sonny Ström (joka tosin taitaa pitää isommista koirista).

Messarissa tuomaroiva Alar Müürisepp on antanut ERI:n Jaden puolisisaruksille ja isälle vara-sertin. Mutta mitään selkeää linjaa en sen palkitsemissa koirissa hoksaa, on niin laidasta laitaan koiria arvioinut ROP:in arvoisiksi. Tosin kilpailu avoimessa luokassa on varmaan aika kova. Tuomarin toivoisin kuitenkin arvioivan koiria vähän tiukemmin kuin moni ERI-automaatti.

Tulipa vuodatettua!

Tänään sitten treenailemaan tokoa Tilli-pikkusiskon kanssa illemmalla. Jiin kanssa otetaan seuraamiseen lähtöjä ja paikallaoloa istuen, seisten ja maaten, sekä luoksetuloa.

Tätä naputellessani Jade on löytänyt mehupullon korkin, jonka kanssa on saanut aikaan hirveän hurjat leikit ympäri kämppää g010.gif