Meillä on ollut vauhdikas iltapäivä. Heti lenkille, kun emäntä suvaitsi saapua koulusta ja metsään juoksentelemaan lumipallojen perässä. Sen jälkeen vuorossa oli imurointi ja pikasiivous... Jaden pitää aina saada "tappaa" imuri, kun ensimmäiset pörinät kajahtavat ilmoille (tuo mun imuri taitaa olla aika harvinaislaatuisen äänekästä sorttia, itsellänikin korvat soi, kun imuroi... hei, sehän rimmaa). Kukaan ei ole niin kova tappelemaan kuin meidän imuri :) Ainoa tapa saada imuroida rauhassa on se, että samalla pelaan jalkapalloa Jaden kanssa. Se on taitolaji, mutta nyt kun Jaden 1.v synttärit lähenee, niin alan jo hallita tuon imurifutiksen. Tämähän kuuluisi koirakirjojen sivuille otsikon "Mitä ei pitäisi koiralle opettaa" alle ;)

Paimensin taas naapurin koirat sisälle. Ilmeisesti sieltä lapset lähtevät niin kiireellä, että ovi jää auki. Tällä kertaa en laittanut edes mitään lappua niille. Sanon asiasta, jos satutaan lenkille yhtä aikaa. Ilman niitä koiria en minä edes tunnista kyseisiä naapureita. Mukavia pikkukoiriahan nuo on. Jaden kanssa ovat tosi huono yhdistelmä, koska käyvät päälle räksyttäen ja huonostihan siinä kävisi, jos Jade pääsisi pienempiään myllyttämään. Mitäköhän ovat rodultaan... Tekisi mieli sanoa, että jotain lhasa apso tyylisiä... Pitääpä kysyä naapurinrouvalta. Jos joskus sattuu rouva mukaan koirien retkille.

Sellainen juttu vielä naapureista ja koirista, että tuossa lähellä olevassa omakotitalossa asuu yksi Jaden lempikamuista, saksanpaimenkoira Saga 8kk. Sagan kanssa on hurjan kiva matsata ja juosta kilpaa, vaikka välillä Jadea ihan hirvittää tuo huima koko ero kaveruksien välillä. Saga on aika komean kokoinen narttupennuksi, ja talon rouvalla on vaikeuksia pidellä Sagaa lenkillä jos vastaan satutaan - innostus kun on molemminpuolista näillä kamuilla. No nyt, kun käytiin pikkukävelyllä Jaden kanssa, niin Saga sattui juuri tulemaan pihalle pikkuisen mummon kanssa (mummo on lasten ja koiranvahtina aina silloin tällöin - hauska tapaus) ja Jaden nähdessään Saga pyrähti sellaiseen vauhtiin, että mummo lensi mahallaan koiran perässä hangessa. Tuli mieleen vesihiihto, ilman vettä, suksia ja no... Aika hauskan näköistä, mutta pitihän siitä kiireellä häipyä, ettei mummo-parkaa olisi kohta raahattu jo pitkin asfalttia... ;)

Tänään on tiedossa vielä lenkitystä ja leikitystä ja jonkin verran otetaan kotitottista. Sitten Jade pääsee suihkuun!