Tänään meillä olikin mieluisia vieraita. Saara, elikkäs Jaden kasvattaja-täti, oli kyläilemässä ja pisti samalla ruotuun niin koiran kuin emännänkin. Harjoiteltiin tuota sivulletuloa ihan oikeaoppisesti ja eteentuloa. Jade vähän meinasi, että Saara oli liian vaativa ja oli ihan ihmeissään, kun "sinnepäin ja tarpeeksi lähelle"-jutut eivät kelvanneetkaan. Mutta kovalla väännöllä upposi uudet (ja paremmat!) opit kovakalloisellekin pikkubelgille :) Vähän yritti kyllä osoittaa mieltään...

Myös Tara, Jaden äippä, oli mukana, kun lähdettiin sitten yhdessä ulos. Parin minuuutin matka taisi kestää parikymmentä minuuttia, kun Jaden hihnassa riekkumiset kitkettiin ja opeteltiin sivulla kulkemistakin ihan uudella tyylillä (mikä toimikin paremmin kuin se vanha). Paljon hyviä vinkkejä saatiin ja uutta opittiin, emäntä ja koira kiittävät...!

Jadella oli rankka päivä, kun kurinpalautusta tuli myös äidiltä. Tara ei mitään riehumisia sietänyt, vaan otti pennulta luulot pois; ihan tervetullutta, teki Jaden paisuneelle egolle hyvää! :)

Jaden hihnakäyttäytymisessä oli selvä ero tänään, kun oltiin lenkeillä. Kulki nätisti sivulla, turhia spurtteja ottamatta. Varmaan se pelkäsi vielä, että Saara hyppää jostain puskasta esiin ;) Tai sitten emännän jämympi ote alkoi tehota heti. Hyvä me!

Mustista&Mirristä tarttui mukaan Royal Canin Maxi junnu ruokaa, eli se on meillä kokeilussa nyt (edelleen "se oikea" on hakusessa). Lisäksi luita, saparoita ja koulutusnameja. Olisin katsonut vielä palloja ja leluja ja kaikkea, mutta kauppa olikin mennyt jo kiinni - minä ja äiti edelleen selailemassa hyllyjä :) No onneksi myyjä oli vielä paikalla ja saatiin ruoat ostettua. Ostin myös Hurtan pehmustetut valjaat Jadelle, siniset, komeat. Pakkohan ne oli ostaa, kun pentuvaljaat oli jo vähän turhan piukat ja pidetään nyt kaulapannoista vähän taukoa.

Ja maanantaina lähtee ilmoittautumislomakkeet Oulun koiranäyttelyyn. Vähän viime tipassa, niinkuin on tapana.

Tässäpä kuvia Jadesta ja Tarasta

454856.jpg

454859.jpg
Pientä lepyttely-yritystä Jaden puolelta...

454864.jpg
Sivuprofiilista

454866.jpg
Jade katselee kaihoten Taran leikkejä ;)

454869.jpg

454861.jpg
Mitä sieltä löytyy? Kissako muka? ;)

454878.jpg
Tara sai hetken rauhan Jadelta