Eilen myöhäisellä iltalenkillä 23 jälkeen koettiin jännittäviä hetkiä, kun Jade pääsi jänisjahtiin ;) Täällä luonnonhelmassa, missä me asumme, on noita jäniksiä näkynyt talven ja kevään aikaan useampikin, myös pelottavan kokoisia jättijäniksiä, mutta yleensä se olen ollut minä, joka on pupusista ihan innoissaan ja Jade katselee muualle. Tällä kertaa minä en nähnyt kuin harmaan isokorvaisen hahmon kiitävän metsään päin ja Jade syöksyi perään. Tyttö oli ihan täpinöissään ja minäkin innostuin sitten lähtemään "jänisjahtiin" :) Jonkin aikaa Jade juoksi hajujen ja jälkien perässä, mutta saaliiksi jäi vain, kumma kyllä, jänistä muistuttava lumimöykky, jota Jade kiersi ja haukkui, kunnes uskaltautui (minun rohkaisemana) käydä toteamassa möykyn vaarattomaksi. Jänispaisti jäi siis saamatta...

Olisi tuosta Jadesta näköjään myös metsästyskoiraksi ;) Kyllä se on monipuolinen otus! Lintukoiran ominaisuudethan onkin perityneet Dinalta ja kerran olemme ajattaneet fasaania takaa. Tästä se alkaa..!
 
       466223.jpg

                

Tänään lenkillä saatiin sitten seuraa varsin komeasta ja komeankokoisesta groenendael-pojasta, joka kulki meidän perässä kilometrin verran melkein kotiin saakka. Poika oli hyvässä kunnossa, ilman pantaa ja hihnaa, eli olisiko omalta pihaltaan lähtenyt kosioretkelle.

Kyllä belgit on sitten viisaita, kun omaa rotua ja vielä samaa muunnosta tiesi tulla poika katselemaan ;) No jokatapauksessa, ei siinä mitään ongelmaa ollut, kun Jadella ei se juoksu ole vielä päällä... Alkamassa on, ja pojat ovat olleet kovin kiinnostuneita viimeaikoina, mutta vielä odotellaan (aina Oulun näyttelyyn asti). Jade ja belgipoika leikkivät ja poju merkkaili joka puun reitin varrelta. Minä sain taas pahoja mulkaisuja ja kommenttiakin, koska vastaantuleva porukka oletti pojan kuuluvan samaan seurueeseen. Oli kyllä kiva olla kahden grontun omistaja hetken ajan ;)

Meidän tiet belgipojan kanssa erosivat sitten, kun vastaan tuli eräs parikymppinen tyttö Alli-koiransa. Keskusteltiin tämän tytön kanssa, mitä tehdä innokkaalle kaverille, joka juoksi välillä autotiellekin haistelemaan ja merkkailemaan. Sovittiin sitten, että se kumman perään koira lähtee, hoitaa koiran kotiinsa saakka ja soittaa sitten Oulun eläinkotiin. Eli sinne poika on todennäköisesti päätynyt, jos se pysyi Allin ja tytön matkassa.

Toivottavasti belgi-poika pääsee pian omaan kotiinsa!