Aloitetaanpa tokoilusta... Tänään oltiin Pohjoisten belgien harjoituksissa. Ensimmäiset puoli tuntia oli aika epätoivoista kontaktin hakemista. Jade poukkoili ja katseli, kun toiset koirat kulkivat ohi, eikä kuullut tai nähnytkään mitään muuta kuin ihania belgejä kaikkialla. Minä yritin olla hauska ja kiinnostava ja jämy ja vaikka mitä, mutta Jade oli ihan eri universumissa. Olihan se alku taas tuskainen, varsinkaan kun minua ei ole turhan pitkällä pinnalla siunattu...

Jaden ylikäyminen näkyi kontaktin puutteessa, ja muutaman kerran Jade innostui haukkumaan toisille koirille. Rähähti se myös yhdelle ohjaajista, joka olisi tullut vähän moikkaamaan. En vienyt tällä kertaa Jadea ulos rauhoittumaan, mutta ehkä se olisi ollut siinä tilanteessa paikallaan. Aina ei tule mieleen. Ensi kerralla pitää muistaa tuo jäähyn paikka ;)

Lopulta Jade kuitenkin tajusi sen, että täällä nyt harjoitellaan eikä hupatella koirakamujen kanssa. Se toinen puoli tuntia meni todella hyvin. Sain Jaden ottamaan kontaktia ja harjoiteltiin lähinnä ihan helppoja perushommia, sivulle- ja eteentuloa, paikalla olemista, maahanmenemistä. Otin myös pari ihan lyhyttä seuraamispätkää, ja olin tosi tyytyväinen, kun Jade malttoi pitää kontaktin.

Eli jotain posiitivistakin! Välillä tuntuu, että odotan Jadelta liikaa. Sille on kuitenkin ihan uusi juttu treenata muiden koirien kanssa. Mikä taas aiheuttaa minulla omatunnon pistoksia, kun olen ollut turhan laiska lähtemään Jaden kanssa harjoittelemaan aikaisemmin.

Mutta tästä taas eteenpäin. Ensi lauantaina mennään näto-treeneihin. Varustaudutaan suklaa-nameilla.

Muuta... Tein taas tilauksia. 1st Choice- katalogia selailtuani tajusin, että me tarvitaan ehdottomasti näyttelyhäkki ;) Pistin tilaukseen sellaisen kevythäkin, joka vaikutti kaikinpuolin laadukkaalta ja toimivalta. 110e. Kesäkuun alkuun tulee tämä tilaus, joten silloin syödään sitten niukemmin... Tilasin myös leluja, kesää ajatellen mm. dummyn, ja sitten luita ja muuta pureskeltavaa Jadelle.

Huomenna mennään Rajakylän koirapuiston kautta porukoille. Vielä yksi vapaapäivä, taivaallista!
 
               466244.jpg