Ihana kesäinen päivä tänään, tätä olen odottanut :) Aurinko paistoi lämpimästi ja päivällä pärjäsi hyvin t-paidalla ja caprit jalassa. No ehkä meren rannalla vähän tuuli, mutta se ei paljon haitannut...

Jade pääsi aamusta uimaan. Heti "vapaa" sanan kajahdettua Jade juoksi aaltoihin ja juoksenteli rantaviivaa pitkin, hyppelehtien ja nauttien loiskuttelusta. Kutsuin aina välillä Jaden luokse ja kerran tultiin sitten selllaisella innolla, että tuo kirppu sai kaadettua minut (märkään) rantahietikkoon :) Mitäs pienistä... Housuntakamus märkänä sitten jatkettiin rannalta metsään, missä todellinen rämpiminen vasta alkoikin. Viikon verran kun on satanut, niin meidän metsiin ei oikeastaan kannattaisi edes harkita menevänsä. Liejua, lammikoita, suota. Olin nilkkojani myöten kurassa suurimman osan sitä lenkkiä, mutta Jade nautti kunnon metsäreissusta, enkä minäkään suuremmin kärsinyt. Huumorillahan tuollainen pitää jo ottaa.

Illemmalla teimme vähän puutarhatöitä ja sain yhden kukan jo amppeliinkin keikkumaan. Kukkapenkkien rapsuttelu auringon paisteessa on muuten yllättävän mukavaa puuhaa, ja olinkin myöhästyä meidän illan belgi-miitiltä, kun unohduin laittelemaan pihaa.

Miitin muodostivat tiimit Paula&Pop, Reeta ja Sinna, sekä yksi höntti pikkubelgi ja minä. Pääsimme Isoniemeen Reetan ja Sinnan kyydillä (kiitos!). Paulan treffasimme puolivälissä.

Aluksi otimme esineruutua. Ruutu ei taaskaan ollut kovin selkeä, eikä maastokaan ollut ehkä paras ruutua varten. Poppis otti alut rennosti ja oli haistelevinaan oksia ja kaikkea kiinnostavaa, mutta esineet haettiin varmasti.

Jaden kanssa minulla oli selkeä ajatus miten lähdetään ruutua kokeilemaan. Esineet vietiin niin, että Jade oli sen katsomassa ja että Jade oikeasti katsoi kun ne vietiin ruutuun. Sitten lähetin Jaden hakemaan esineen käskyllä "missä". Jade löysi esineet, näytti ne ja taisi ne käydä suussakin, mutta kun minä aloin hihkua ja palkata, niin mielenkiinto esinettä kohtaan lopahti siihen. Eli Jade ei tuo esineitä, vaikka ne löytää ja näyttää. Tätä kohtaa siis pitäisi harjoitella ruutua varten.

Jälkeä emme ottaneet Jadelle, sitä ei kannata nyt ottaa peräkkäin ruudun kanssa. Ei ainakaan tässä vaiheessa vielä.

Paula ja Reeta ottivat Sinnan kanssa vähän jälkeä, ja Sinnalla oli sujunut hyvin. Jälki-koiran ainesta selkeästi :)