Jade pääsi aamulla oikean lintukoiran hommiin; Dina olisi kateudesta vihreä, jos saisi tietää tästä... Vein Jaden aamulenkin yhteydessä uimaan. Harmittelin jo metsässä, ettei kamera tullut mukaan, kun Kuivasojan maisemat näyttivät aamuauringossa suorastaan satumaisilta. Kameraa olisi todellakin tarvinnut rantaan päästessämme...

Jade juoksi edellä veteen, niinkuin se monesti tekee. Minulla taas on tapana tahallaan jäädä vähän jälkeen, jotta Jade huomaisi emännän puuttuvan ja palailevan takaisin. Tänä aamuna sain odotella Jadea turhaan. Jade paineli jo noin puolen kilometrin päässä merellä mustana täplänä horisontissa sorsaparan perässä.

Huudot ja kutsut jätettiin kylmästi huomioimatta. Sorsa ui Jaden edessä parin metrin päässä siitä, eikä lentänyt karkuun vain teki ainoastaan lyhyitä pyrähdyksiä veden pintaa myöten. Ja kun Jade lähti palaamaan rantaan, lähti sorsa perään kovasti vaakkuen (vaakkuvatko sorsat...?).

Tällaista hippaleikkiä ne jatkoivat pitkän aikaa. Syykin oli nähtävissä vähän kauempana, pienet sorsanpojat uiskentelivat parvessa Kuivasojan vastarannalla. Äitisorsa harhautti Jadea ja onnistui siinä täydellisesti. Jadelta jäi poikaset onneksi huomaamatta, mutta äitisorsan perässä se olisi kaahaillut edestakaisin koko päivän.

Vein vesipetoni sitten takaisin metsään, että äitisorsa poikasineen saivat rauhassa jatkaa uintiaan ilman ylimääräisiä sydämentykytyksiä.



612727.jpg
Minäkö muka?

Aiheesta toiseen. Ostin eilen Jadelle kevythäkin näyttelyitä varten Mustista ja Mirristä. Se on ihan komean näköinen ja kokoinen ja tuossa se nököttää keskellä olohuonetta. Jade ei häkkiin suostu menemään, vaikka nukkuukin mieluiten "pesässä" eli sänkyni alla. Nyt sitten alkaa totuttelu häkkiin. Olen laittanut sinne nameja ja leluja, jotta Jade oppisi miten kiva paikka se onkaan. Olen mennyt häkkiin myös itse houkutellakseni Jadea sinne... Siitä kun joku olisi kuvan napannut... ;) Ostin myös näyttelypannan (ketjun) ja taluttimen (nahkaa), joten olemme ainakin näennäisesti valmiita valloittamaan erkkarin kesäkuun lopulla...! Henkisesti valmistaudumme menemällä Pohjoisten belgien järjestämään mätsäriin 13.6. Siitä sitten lisää myöhemmin.

Ja vielä ilmoitusluontoista asiaa. Olen lähettänyt jäsenhakemuksen Kassille (Oulun seudun kennel- ja agilityseura) ja haimme samantien syksyllä alkavaan tokon mölli1-ryhmään. Nyt peukut pystyyn kaikki, että pääsemme ryhmään!