Eilen meillä oli jälki- ja esineruutu-treenit Paulan ja Poppasen kanssa. Kuvia kyseiseltä reissulta ei ikävä kyllä ole tulossa tähän blogiin, sillä digikamerani on viety kahdeksi viikoksi... Kukaan perheessäni ei tuntunut arvostavan sitä seikkaa, että tällaisen visuaalisesti rikkaan blogin päivitys on mahdotonta ilman kameraa! Ja sitäpaitsi tosi tylsää! ;) Ja kumpikohan on tärkeämpää, saada kuvia pikkuveljeni konfirmaatiosta vai jännittäviä otoksia pikkubelgini aina niin jännittävistä seikkailuista?! Kysyn vaan.

No kuvia löytynee piakkoin täältä Hirmujen blogista... Sentään toisella blogisihteerillä oli kamera mukana.

Sitten itse asiaan eli treeneihin.

Otimme ensimmäiseksi Jadelle esineruutua samaan tyylin kuin olemme harjoitelleet kotona. Minä vein esineen yksin, Paula piti Jadea hihnassa ja palasin lähettämään Jaden. Ruudun kanssa olemme ihan alkutekijöissä ja vasta kokeilemme mikä tyyli Jadeen puree parhaiten. "Parhaat" ideat saan aina esineruudun jälkeen kotona... ;) No tällä kertaa Jade löysi kyllä esineet, mutta ei tuonut niitä minulle, vaikka kovasti yritinkin olla hihkumatta ennen aikojaan. Lopuksi sain Jaden tuomaan esineen minulle, muutaman uuden yrityksen jälkeen. Eli ihan ok treeni esineruudun suhteen. Ruutuakin pitää harjoitella Jaden kanssa kaksin lisää, että se hoksaa homman idean. Nyt tuntuu edelleen siltä, että vaikka Jade löytää esineet ja osoittaa ne, se ei ymmärrä että kyse on juuri siitä vaan jatkaa hommaa... Omaan palkkaukseen saan edelleen kiinnittää huomiota. Ajoitus ajoitus.

Nyt sitten siihen ideaan, jonka sain kotona peiton mutkassa. Jadelle olisi kannattunut tehdä loppuun tosi helppo ruutu, vaikka vain nakata esine ruutuun ihan lähelle Jadea, jotta oltaisiin saatu sellainen hyvä onnistuminen loppuun. Ensi kerralla sitten...

Poppasen esineruutu sujui tutulla rutiinilla, vaikka alussa Jaden esineiden tuoksu vähän sekoittikin Poppasen kulkua. Kaikki kolme esinettä löytyi hienosti.

Jälki sujui Jaden kanssa hienosti! Teimme lyhyehkön 25-30 metrin jäljen, jossa oli kolme keppiä. Jaden lähtö jäljelle oli rauhallisempi, kun pidin alussa liinaa tiukemmalla. Ensimmäisellä jäljellä kaksi keppiä löytyi, kolmas hukkui kun Jade lähti jäljeltä seuraamaan Paulan "poistumisjälkiä".

Toisella jäljellä kaikki kolme keppiä löytyi. Jade eteni jäljellä määrätietoisesti nenä maassa. Taas kerran saan kiinnittää enemmän huomiota miten palkkaan ja ajoitukseen. Sain myös Paulalta vinkkiä leikittää Jade kepeillä niiden löytymisen jälkeen enemmän. Harjoittelemme "keppileikkejä" lenkkien yhteydessä :)

Poppikselle tein n. 500m jäljen, jossa oli kuusi keppiä. En merkannut kulmia erikseen. Maasto oli todella kuivaa ja tuuli paikoitellen kova. Kaikki kepit löytyivät ja Poppis suoritui jäljestä hienosti. Malttoipa Poppa vähän hörpätä vettäkin jäljestyksen lomassa!

Treenin jälkeen belgikakarat pääsivät uimaan soramontuille. Leikkihetkestä sulkeutuikin uimatreenit, kun nakkelimme keppejä koirille yhä kauemmas veteen ja raasut joutuivat uimaan todenteolla...! Tämä olikin treenin lihashuolto-osuus, naamioituna kivaksi leikkihetkeksi.

Kiitos Pamu ja Pop hyvästä treenistä ja seurasta!

      570482.jpg