Tokoilusta raporttia :)

Tänään meitä oli tokoilemassa viisi koirakkoa. Jade alussa katseli uusia kavereita ihmeissään ja kontakti oli hiukan hukassa. Ensimmäinen 10 minuuttia tuntui aika toivottomalta, kun en saanut Jadea suorittamaan lyhyitäkään seuraamispätkiä ja paikallaolostakin Jade lähti omia aikojaan.

Sain kuitenkin Jaden skarppaamaan ja loppuajan se oli innostunut ja keskittynyt treeniin.

Paikallaoloa treenasimme eniten. Jade pysyi hienosti paikallaan vapaana. Ainoa mikä on pistänyt silmään pidemmissä paikallaoloissa makuulla on Jaden asento... Katso kuva alhaalla :) Jade ottaa lokoisen asennon ja leväyttää jalkansa sivulle. En ole siihen puuttunut vielä ainakaan, koska Jade ei liiku makuuasennosta eikä käänny "kyljelleen".

Luoksetulot sujuivat vauhdilla ja oikea paikka löytyy aina. Palkkasin motskarilla ja Jade oli todella innoissaan ja valppaana.

Seuraaminen ja sivulletulo olivat tällä kertaa vähän vaisuja. Sivulletulo on ollut hanskassa jo pitkään, emmekä ole sitä enää treenanneet juurikaan. Nyt huomasi, että pitäisi. Seuraamisessa saimme pari hyvää pätkää ja täyskäännöstä kunnollisella kontaktilla, mutta en ollut siihen kovin tyytyväinen kokonaisuutena.

Otimme myös kontaktiharjoituksia alussa ja lopussa, mikä olikin ihan paikallaan. Alussa Jade ei malttanut pitää kontaktia, mutta lopussa haki sitä itse aktiivisesti.


      643017.jpg

Motskarilla palkkaaminen ja leikkittäminen kelpasivat paremmin kuin lihapullat ja sain niillä todella hyvän kontaktin Jadeen. Ensi kerralla palkkaankin enemmän leikillä. Pitää myös kiinnittää huomiota omiin käskyihin ja eleisiin. Esim. sivulletulossa käskysana ja äänenpainokin vaikuttaa Jadelle. Liikkeissä pitää harjoitella nyt seuraamista ja ottaa sivulletuloa taas treeniin mukaan. Noutokapula unohtui kotiin tällä kertaa, mutta meillä olikin ihan tekemistä noissa ilman noutojakin.

Huomenna jäljestämään!