Meillä on nyt ollut kahden päivän ajan käytössä kolinapurkki. Olin miettinyt jo pidempään tuon purkin laittamista, lähinnä toisten koirien ohitustilanteisiin. Jade on eka juoksun jälkeen tahtonut vähän rähistä toisille koirakoille, varsinkin täällä kotinurkilla.

Toinen mihin kolinapurkkia käytän on lenkillä hihnassa nykäisyt. Jade ei kisko hihnassa, mutta tekee toisinaan todella ärsyttäviä ja nopeita spurtteja, jolloin käsivarsi on koetuksilla. Tähän sain vinkkiä käyttää kolinapurkkia.

Juuri äsken tulin lenkiltä ja Jade kulki todella kauniisti sivulla koko matkan, hyvä kun malttoi asiansa toimittaa vähän syrjempänä. Vastaan tuli vanhempi mies todella vanhan labradorin kanssa (koira oli vapaana) ja ohitus sujui kuin Jade ei olisi parivaljakkoa nähnytkään. Purkkia en ottanut kertaakaan esille. Eli tuntuisi toimivan...

Ainoa mikä tässä mietityttää on se, että pelkääkö Jade nyt koko ajan että saa purkista. Kiellän tietysti ensin ennen kuin purkki lentää, eikä Jade ollut mitenkään ahdistuneen oloinen lenkillä. Hiukan se säpsähti kun kumarruin sen yli laittamaan hihnaa kunnolla ja purkki heilahti taskussa...

Kuljetan nyt purkkia mukana lenkeillä jonkin aikaa. Erityisesti haluaisin testata miten yhteislenkit hihnassa sujuvat esim. Dinan kanssa. Silloin sitä sähellystä tahtoo esiintyä huomattavasti herkemmin.