Tokotreeniä Yliopiston parkkiksella, 5 koirakkoa. Pääsin testaamaan uutta palkkaustyyliä. Jade oli tosi hyvässä vireessä taas ja kaikki tuntui sujuvan hyvin. Ainoastaan paikallamakuussa ne jalat olivat taas luisua, jos otin pidempää paikallaoloa - johtuikohan väsymyksestä... Jade oli ollut kuitenkin koko iltapäivän yksin kotona, eikä se nuku yksinään.

Häiriöt eivät vaikuttaneet treeniin mitenkään. Toiset ottivat seuraamista Jaden ollessa paikalla, hyvin pysyi.

Seuraamisessa Jade on edistynyt valtavasti. Tällä kertaa keskityin siihen, että Jade seuraa suorassa. Palkkasin makkaralla vasemmalta ja paikka pysyi. Pallon kanssa treenasin seuraamista lopussa ja siinä kontakti oli ihan mahtava. Pallolla palkkaamisessa on vain se ongelma, että Jade riehaantuu ja juoksee pallon kanssa ympäri kenttää...

Paikallaolo sujui todella hyvin kovassa häiriössä. Otin muutaman pitemmän ja useamman lyhyen paikalla olon, jättäen koiran noin 10 metrin päähään.

Luoksetuloa otin imuttamalla. Hyvin Jade on sen hallinnut aikaisemminkin, mutta imuttamalla harjoitellaan nyt vauhdin hiljentämistä loppua kohti. Sivulletulossa korjasin omaa palkkaamista ja sain Jaden istumaan suorassa. Otin myös lyhyttä askelta ottaen Jaden koko ajan sivulle istumaan. Palkkasin pallolla.

Luoksepäästävyyttä harjoiteltiin niin, että Jade istui sivulla ja sen ohi ja edestä käveltiin. Minä palkkasin makkaralla, kun ei noteerannut toista ihmistä.

Perusasioiden treeniä siis. Jätin nyt suosiolla kaukot, noudon ja jäävät liikkeet pois ja otin useamman toiston noita tavallisia. Lopuksi leikitin Jadea pallolla pitemmän tovin, jotta ei menisi junnuttamiseksi.

726297.jpg