Aamun agility-treeniä, kiitos Pamulle kyydistä ja neuvoista!

Jaden kanssa otimme ensimmäiseksi A:n hihnassa, mikä meni nopsakasti ja alastulokontaktille Jade pysähtyi. Kolme toistoa.  Itselleni tässä miettimistä miten käskytän tuota kontaktille pysähtymistä, siihen muutosta.

A:n jälkeen rengas, mikä otettiin vetämällä renkaan läpi. Sivussa ohjauksessa Jade karkasi renkaan alitse.

Pujottelu sujui taas todella hyvin, kun ohjasin oikealla puolella. Tämä alkaa jo näyttämään joltakin...! Vasemmalla puolella minulla on suuria vaikeuksia hahmottaa tuota vetämistä ja ilmeisesti skaala on suuri, eikä ihme, että Jade parka hämmentyy.

Puomilla taas hankaluuksia. Jade ei suostunut lähtemään kiipeämään siltaa, vaan yritti hypätä alas. Teimme sitten niin, että nostimme Jaden puomin päälle ja otimme alastuloa, mikä menikin hyvin. Tälla tavalla "alusta" jatkammekin puomin harjoittelua nyt, kun paha keinu ja puomi sekoittuvat pikkubelgin mielessä.

Jadella muurin ylittämisessä on ollut se ongelma, että se ottaa jaloilla vauhtia muurin päältä. Nyt Paula keksi tämän harjoitteluun hyvän ratkaisun: vaihdoimme muurin "reunat" aidan reunoilla ja muurin päälle laitettiin vielä rima. Näin Jade hyppäsi kevyesti koko hökötyksen yli. Tässä tarvitaan rutkasti lisää treeniä.

Keinun otimme kerran. Se meni suht hyvin niin, että nostin Jaden ylöspäin menemään ja Paula laski keinun alas, niin ettei se rämähtänyt. Namit maistuivat hyvin alastulokontaktilla, eli eteenpäin kai tässäkin mennään. Hitaasti.

Sitten kolmen aidan suora rata. Tämä oli hyvää harjoittelua ohjaajalle. Pallolla palkkaaminen näissä hypyissä osottautui liian "raisuksi" vaihtoehdoksi ja päätimme mennä aidat makupalojen avulla. Menihän Jade aidat, mutta odotti kovasti sitä palloa palkaksi.

Ihan loppuun otin aita+putki yhdistelmän, mikä olikin Jadelle kiva juttu loppuun, ohjaajan ihme mokailusta huolimatta.

Erityisen hyvää tässä treenissä oli onnistunut keinun suorittaminen ilman hirveää junnutusta ja paineistamista. Jotain positiivistakin kokemusta Jadelle keinusta. Minun pitää taas kiinnittää enemmän huomiota ohjaamiseeni ja käskyihin, pujottelun vetämistä voisi harjoitella vasemmalta ilman koiraakin.


823681.jpg

Seuraavan kerran agilitya torstain jatkoryhmän treeneissä. Ensi viikollekin pitäisi joku treenihetki taas katsella.