Tämän kirjan olen lukenut aikaisemminkin, mutta se on mielenkiintoinen ja aina ajankohtainen, niin palasin sen pariin mielihyvin.

Takakansi lupaa: "Koulutuksen lähtökohtana on koiran luontainen halu ottaa kontaktia ohjaajaansa. Periaate on hyvin yksinkertainen: palkitse koirasi aina, kun se oma-aloitteisesti pyrkii luomaan katsekontaktin kanssasi. Koirasi signaaleja lukemaan oppimalla saat palkinnoksi koiran, joka tottelee iloisesti".

Koulutus perustuu siis koiran ja ohjaajan väliseen kontaktiin ja yhteyteen. Bodfäldt kertoo toimineensa koirakonsulttina yli 20 vuotta ja auttaneensa useita ongelmakoiria metodillaan. Useita tarinoita näistä koirista löytyy myös tästä kirjasta.

Kaikki perustuu ajoitukseen. Kun koiran käyttäytymistä aletaan korjata, palkan ajoitus on tärkeintä. Bodfäldt onkin naksutin-kouluttamisen ystävä. Esim. ohitustilanteissa Bodfäldtin neuvona on toisen koiran tullessa vastaan heittää makupaloja maahan oman koiran eteen, jolloin koiran energia ja mielenkiinto suuntautuisi namien etsintään räyhäämisen sijaan.

Kirjan parasta antia on viettejä nostavat leikit ja kontaktin luomisen harjoittelut, jotka vaikuttavat kaikki kivalta puuhailulta oman koiran kanssa. Tarkoituksena olisi, että koirasta juuri sinä olisit maailman mielenkiintoisin tyyppi, jota kannattaa aina seurata. Tämä on minusta hyvä tavoite :)

Bodfäldt on eri mieltä monesta asiasta perinteisessä koiran kouluttamisessa. Hänkin uskoo perushuomioimattomuuteen, mutta korostaa koiran ja ohjaajan välistä laatuaikaa. Kouluttamisenkin tulee olla hauskaa sekä koiralle, että ohjaajalle.

Plussaa Bodfäldtin kirjassa: hänen oma koiransa Trix on belgianpaimenkoira tervueren, jota hän käyttää paljon esimerkkinä.

Tämä kirja on sellainen, jonka mielellään hankkisin omaan kirjahyllyyni. Paljon tietoa koirien käyttäytymisestä, sen korjaamisesta ja positiivisesta vahvistamisesta, erilaisia harjoituksia ja leikkejä koiran ja omistajan väliseen kommunikointiin.

Suosittelen kaikille, jotka ovat kiinnostuneet posiitivisesta vahvistamisesta, sekä haluavat luoda paremman suhteen koiraansa. Pieni kirja, paljon asiaa.