Aloitetaanpas esineruudulla. Ensinnäkin, tuntuu mahtavalta että ollaan tässäkin nyt edistytty kivasti.

Paikkana Murtoselän metsiköt lähellä Sanginjokea, metsä kosteaa ja sammaleista, ei tuulta.

Tein 50 metriä pitkän ja noin 10 metriä leveän ruudun, jonne vein lapasen aika lähelle vasenta takakulmaa. Jade toimi ruudussa hyvin, hoksasi heti homman nimen ja pysyi ruudussa haistellen ja etsien, löysi lapasen suht nopeasti ja vielä toi sen minulle asti (hirvittävän kannustuksen ja kehujen voimalla). Tosi hienoa.

Toisen esineen vein keskelle ruutua. Jade meinasi lähteä jäljelle, joka loppui ihan liian lähellä ruutua (tyhmä minä!), jolloin kutsuin sen takaisin ja lähetin uudelleen ruutuun suoraan kohti esinettä. Näin esine löytyi taas helposti. Aikoi muka jäädä syömään lapasta ruutuun, mutta toi sen minulle kun lähdin juoksemaan pois päin kutsuen nimeltä ja hokien "tuo".

Eli parantamisen varaa on edelleen rutkasti, mutta täytyy olla tosi tyytyväinen tähänkin : Jade tietää mitä ruudussa tehdään, se ei yritä (kovasti) jäljestää esinettä, se pysyy suht hyvin ruudussa, löytää esineen nopeasti ja tuo sen minulle asti.

Jälkiä tein kolme.

1. jälki oli noin 20m pitkä loivasti kaartuva, kaksi keppiä. Tuore.

Jade jäljesti upeasti. Keskittynyt, nenä maassa, pysyi jäljellä ei siksakkia. Löysi ensimmäisen kepin ja toi se minulle nopeasti. Palkitsin namuilla ja leikitin kepillä. Jatkoi itsenäisesti jälkeä pitkin, mutta lähti kohti minun poistumisjälkiä ja hukkasi toisen kepin. Vein sitten Jaden toista kautta pois jäljeltä.

2. jälki oli 50 m pitkä, kolme keppiä, loiva käännös lopussa, n. 10 min vanha.

Taas Jade jäljesti todella tarkasti. Ensimmäisen kepin tosin löysi minulta huomaamatta ja jatkoi jäljestystä keppi suussa... Seuraavat kepit toi minulle ja taas palkkasin sekä nameilla että leikillä. Meni todella hyvin loppuun asti, vaikka pelkäsin, että jälki olisi mutkan takia hankala. Hienosti pysyi jäljellä ja jatkoi aina itse ilman uudelleen lähettämistä. Tosi hyvä suoritus!

Edelleenkin pitää näköjään olla tarkkana, että Jade tuo ne kepit.

3. jälki oli 50m pitkä, loivasti kaartuva, neljä keppiä, n.20 min vanha.

Hyvin jäljesti tämänkin. Kaikki kepit löytyi ja tuotiin heti minulle, itsenäisesti jatkoi jälkeä pitkin, ei kiirehtinyt. Meni loppuun asti rauhassa ja määrätietoisesti.

Eli yhteenvetona, jälki sujui erittäin hyvin. Niin hyvin, että teki mieli tehdä useampikin jälki, mutta maltoin jättää tuohon ne. Ruutuun oli tosi tyytyväinen. Keli oli hyvä, joskin todella kuuma jo aamusta (aloitin jäljen teon n. klo 9.30), ja maasto täydellinen. Todennäköisesti menemme tällä viikolla vielä uudestaan.


Kävimme myös mustikassa. Jade oli erittäin innokas apuri. Tosin se tahtoi vain syödä mustikat suihinsa, ei kerätä niitä. Yritti se ämpäristäkin käydä napsimassa marjoja.

800737.jpg

800764.jpg

800751.jpg
Jadesta oli kivaa ja avuliasta mennä makoilemaan mustikkamättäiden päälle. Tässä tuo epämääräinen musta on Jaden häntä.

800709.jpg

Huisin kivaa oli myös juoksennella ympäri metsää ja törmäillä ahkeriin marjastajiin.

800658.jpg

800695.jpg

800697.jpg

800701.jpg

Ja koska Jade on niin erinomainen jälkikoira, se myös haki innokkaana sopivia jälkikeppejä maastosta.

800721.jpg

800729.jpg

800696.jpg

Maastoutumistakin oli hyvä harjoitella, niin voi sitten näyttää kamuille, että "mäkin osaan!"

800672.jpg

800691.jpg

800675.jpg

Metsästä löytyi myös nami-sieniä! Maiskis!

800733.jpg

Loppuu se virta joskus belgiltäkin...

800714.jpg
 
Hetkeksi ;)