Otsikko kertoneekin kaiken oleellisen ;)

Olen alkanut harjoitella Jaden kanssa naksuttimen käyttöä, eli ehdollistaa sitä tuohon naksahdus ääneen. Pari päivää olemme harjoitelleet vasta ja hyvin Jade on hoksannut idean. Nyt malttaa jo odottaa naksahduksen kuultuaan hetken sitä palkkaa.

Naksuttelua olen miettinyt jo pitemmän aikaa, mutta sain vasta nyt aikaiseksi hommata naksuttimen (maksoi peräti 2e...). Ajattelin, että tulen käyttämään Jadelle naksutinta koulutuksen tukena. Posiitivisena vahvistuksena. Jotkuthan kouluttaa ja opettaa kaiken koiralleen naksuttimella. Siihen minulla ei riitä ymmärrys eikä kärsivällisyys ;)

Harjoitellaan nyt siis tuota ehdollistamista. Annan käskyn, vaikka sivulle - koira tekee oikein, naksu - palkka. Tällä tavoin olen junnutellut pari päivää.

Tänään sitten otin naksuttimenmukaan, kun harjoittelimme näyttelyjuoksua. Kun Jade ravasi nätisti, naksu - palkka. Seisomisessa sama juttu. Yllättävänkin hyvin toimii. Saa nähdä muistaako Jade huomenna naksuttelusta mitään, kun lähdetään pistäytymään mätsärissä.

Naksuttelun harjoittelu jatkukoon. Kirjoittelen huomenissa miten mätsärissä meni vai menikö ollenkaan ;)


812148.jpg