Kuten vähän ounastelinkin, niin tokoilun pariin päädyttiin tänäänkin. Teki mieli treenata noita jääviä ja sitten, kun on joku saatavissa houkuteltua avustamaan (häiriötä, kuvia ym.), niin pakkohan sellainen tilaisuus on käyttää hyväksi.

Meillä olikin edessä melkoinen haaste häiriö-puolella, kun Dina tuotiin katselemaan hetkeksi tokotusta. Olin ihan varma, että siitä ei nyt ainakaan mitään tule, kun Dina on Jadesta niin ihana. Mutta mutta... Hämmästyä sain taas kerran. Positiivisesti välillä ;)

Aloitin sivulle- ja luoksetulolla. Todella hyvää työskentelyä Jadelta, oikeat paikat ja innokkaat, vauhdikkaat tulot. Häivytin vetämistä luoksetulossa ja törmäyksiltä vältyttiin.

Paikallamakuuta otin 30 sekunnin pätkiä taas, vahvistaakseni sitä oikeaa asentoa. Etäisyyttä n. 15 metriä. Meni erittäin hyvin, eikä jalat lipsuneet sivuille. Lähellä kulki pyöräilijöitä, autoja, lenkkeilijä koiransa kanssa ja Dinakin välillä - Jade pysyi upeasti paikallaan ja piti kontaktin.

Seuraamisia taas noin 20 metrin pätkää täyskäännöksineen. Patukan kanssa edisti taas hiukan, mutta tuli oikeaan paikkaan käskystä. Hihnassa seuraaminenkin oli nyt paljon tiiviimpää, mutta edelleen tätä pitää harjoitella enemmänkin. Vapaana seurasi hyvin ja käännöksissä tiiviisti sivulla.

Kaukoja treenattiiin pitkästä aikaa kunnon häiriössä. Olin vain n. 1½ metrin päässä Jadesta. Istu-seiso-maahan käskyjä, ja erittäin hyvin ja vauhdikkaasti ilman ylimääräistä steppausta meni tämäkin.

Jäävissä meillä onkin nyt isoin työ edessä. Liikkestä seisomisessa pari askelta Jade ottaa käskyn jälkeen, ja minä sain selvästi hidastaa, aluksi melkein pysähtyä käskyn yhteydessä. Tätä pitää nyt treenata kovasti. Liikkeestä maahanmeno on ihan alkutekijöissään, ja tähän pyrin vasta opettamaan vauhdikkaan maahanmenon käskystä - eli palkka tulee heti, kun maahan menee, patukka toimii tässäkin hyvin.

Sitten toinen tärkeä, eli perusasennossa istuminen häiriössä. Äiti kulki meidän ohi, välillä juoksuaskelinkin takaa vierestä ja Jaden tuli istua sivussa koko ajan pitäen kontaktia. Tämäkin meni todella hyvin. Mitä nyt se ensimmäinen juoksuun pyrähdys oli kyllä kova pala meidän paimentytölle ;)

Kiitos avusta+kuvista äiti!

906611.jpg

906616.jpg

906626.jpg

906630.jpg
Liikkeestä seisominen

906632.jpg
Liikkeestä maahanmeno

906634.jpg
Ja nopeasta maahanmenosta palkkaa.