Lauran ja Seran blogista bongasin linkin koirien horoskooppeihin. Pakkohan ne oli katsastaa Jaden ja Dinan osalta, horoskooppi-friikki kun muutenkin olen.

Jade on Härkä:

Härkä

Häränmerkkiset koirat ovat usein hidasliikkeisiä, ja ne tarvitsevat aikaa tehdäkseen päätöksiä. Mutta kun päätös on tehty; on melkein mahdotonta saada niitä muuttamaan mieltään. Härkäkoira tarjoaa sinulle horjumattoman ystävyyden, mutta varo yhtä asiaa: Härkä suuttuu hitaasti ja tuntuu sen tähden tyypiltä, joka ei koskaan menetä malttiaan. Mutta kun se lopulta hiiltyy, silloin kohtaus voi olla todella kiivas. Parasta siis pysyä huomaavaisena Härkää kohtaan, siten vältää yllyttämästä sitä raivariin.

  • Sopivat koirat: Kaksoset, tosin riidellen, tai Vaaka
  • Sopivat omistajat: Härkäkoiran luonnollinen laiskuus yhdistyy parhaiten härkäihmisen samaan ominaisuuteen.
  • Lempiväri: pastellisävyt
  • Onnennumero: 11
  • Mieliruoka: kyljykset
  • Epämiellyttävää: epävakaat olot, muuttamiset. Härkäkoiran uskollisuus tosin auttaa sitä sopeutumaan moneen uuteen asiaan.
  • Ihanaa: sopuisa perhe.
  • Laatusanat: uskollinen, hyväluontoinen, maltillinen

Lähde: Eve Devereaux "Helli Hauvaasi" suom. Uma Aaltonen


Tässä kyllä oikein mikään ei tunnu natsaavan Jadeen...! Hyväluonteinen se toki on, ja uskollinen, mutta ei todellakaan laiska, hidasliikkeinen tai maltillinen! (Tuo maltillisuus olisi kyllä kaivattu hyve!) Jade on täynnä energiaa, koko ajan, aina valmiina. Sopuisan perheen sijasta se nauttii leikki-nujakoista, joihin se osallistuu liittoutumalla aina vahvimman kanssa.

Pastellisävyisen pannankin ostin Jadelle, mutta kyseinen panta on kaikista inhottavin Jaden mielestä. Suorastaan nolo meidän katu-uskottavalle gimmalle. Musta niittipanta on kaikista pannoista kolein.

Kun muutimme vuosi sitten Karinkantaan, Jade oli onnensa kukkuloilla. Sopeutuminen uuteen kotiin kävi muutamassa minuutissa ja nyt typy kuvittelee omistavansa koko seudun. Vanhaa kämppäämme emme kaipaa kumpikaan.

Kyljyksiä Jade on saanut muutaman kerran elämässään, mitä ihmisiltä on jäänyt, ja ne toki maistuivat siinä missä joulutortut ja raaka pullataikinakin. Kaikki kelpaa, namia.


Dina on Kalat:

Kalat

Kalojen merkeissä syntyneet koirat ovat oman lajinsa hippejä. Ystävällisinä ja sympaattisina ja samalla ujoina ne harvoin saavat hyvät aikomuksensa toteutetuksi. Kalat löntystelevät päivästä toiseen saamatta paljon aikaan, mutta harvoin ne saavat vaikeuksistaan naarmun naarmua. Ne ovat erittäin helliä - ehkä liiankin syliintulevia. Ne ovat ihania kavereita peleissä ja leikeissä. Voit pitää tuntikaupalla hauskaa kalakoirasi, kumipallon, kepin tai yksinkertaisen lelun kanssa.

  • Sopivin koirakaveri: Vaaka tai Vesimies
  • Paras ihmissuhde: kaikkiin koiraihmisiin
  • Mieliväri: merenvihreä
  • Onnennumero: 2
  • Mieluisin ruoka: kerran kuussa kalakoirasi nauttisi mielellään kulhollisen luonnonriisiä keitettynä ja jäähdytettynä
  • Inhottavinta: Kalakoirien on mahdotonta löytää maailmasta inhottavia asioita, sillä ne ovat niin ennakkoluulottomia.
  • Ihanaa: vapaus rakastaa
  • Ominaisuudet: aitous, hyvänluonteisuus, hämäryys.

Lähde: Eve Devereaux "Helli Hauvaasi" suom. Uma Aaltonen


Dina kyllä rakastaa maailmaa. Maailmaa, jossa Dina olisi ainoa koira. Kaikki ihmiset ovat ihania, varsinkin koira-ihmiset, jotka tajuavat ilman käskemistä tulla rapsuttelemaan pientä cockeria.

Dina nauttii loikoilusta, mieluiten omien ihmistensä kyljessä, mutta mikään sylikoira se ei kyllä ole. Mitä nyt, jos ulkona sattuu sataamaan ja maassa on rapakoita, niin silloin Dinan voi kaikkein mieluiten kantaa kotiin.

Tuntikaupalla leikkiminen on Dinan mielestä ajantuhlausta. Joskus leikkiä voi toki ihmisiä viihdyttääkseen jonkin hassun minuutin ja pallonkin voi noutaa pari kertaa, mutta Dina kyllä tietää milloin leikit on syytä lopettaa ja katoaa leluineen omaan koppaansa, eikä halua enää tulla häirityksi.

Ruokaa Dina syö harkiten. Mitään riisimössöä tälle nirppanokalle ei kannata tarjota, vaan tuokaa mieluummin hanhenmaksapalleroita hopeatarjottimella. Lihapullatkin on ihan jees.

Dina on kyllä aidosti oma itsensä. Mitään mielistelyä on turha odottaa Dinalta, joka tekee niinkuin tahtoo ja juuri sen verran kuin tahtoo. Kaikkein onnellisimmillaan Dina on kuitenkin oman mamman kainalossa tai farkun kyydissä, mukana kaikissa oman perheen touhuissa.


935882.jpg
Oman tiensä kulkijat: Dina ja Jade, eripurainen parivaljakko.


Sitten muihin kuulumisiin. Oulun KV on ensi viikon lauantaina ja kasvattajan neuvosta menemme sittenkin sinne, hakemaan vaikkapa vain sitä näyttelytottumusta. Jade on hyvin pienen tirpan näköinen nyt ihan karvattomana, joten minkäänlaisia toiveita menestymisestä kehässä ei ole. Vaikka mistä sitä tietää, jos tuomari sattuukin pitäämään juuri karvattomista pikkutirpoista! Niinpä.

Ensi viikosta alkaen meillä jää iltaopiskelujeni takia torstain agi-ryhmä väliin. Jatkamme agilityn parissa itseksemme treenaten nyt syksyllä ja katsotaan jatkoa taas keväällä.

Tokossa jatketaan ALO-luokan liikkeitä hioen. Kunhan saadaan keväällä aloitettua kilpaileminen, siirrymme sitten tottis-puolen asioihin ja BH-kokeeseen treenaamiseen.

Jade siirtyy nyt ruokapuolella Yrjölän puuro + raaka liha - kuurille. Kutina onkin jo jonkin verran vähentynyt etujaloissa, mutta takatassujen iho näyttää ärsyyntyneeltä. Kotikonstein hoidetaan vielä etiäpäin ja sitten taas mietitään jatkoa.

Sellaisia kuulumisia tällä kertaa. Naputtelen huomisissa jälkitreeni-reporttia.