Aamusesta lähdimme Sanginjoelle päin kaksi koiraa mukana. Puolukoita menivät poimimaan ja minä innokkaana tekemään jälkiä. Tein Jadelle n. 150m jäljen, joka oli kaareva, ja jossa oli yksi 90 asteen kulma, viisi keppiä. Maasto oli kosteahko ja sammaleinen, tuulta ei juuri ollenkaan. Jälki vanheni tunnin. Dinalle tein n. 60 metrin U:n muotoisen jäljen, joka viidennellä askeleella makkaraa.

Ensimmäisenä ajettiin Dinan jälki, joka vanheni noin kymmenisen minuuttia, eikä Dina nähnyt jäljen tekemistä. Erittäin tarkasti ja rauhallisesti Dina ajoi jäljen, vaikka makkarat eivät nirsolle tytsälle maistuneetkaan... Jade voisi ottaa mallia Dinan tyylistä!

Sitten esineruutua, mitä ei olisi kannattanut nyt ottaa ollenkaan, koska Jade häiriintyi niin kovasti Dinan läsnäolosta. Ei tullut oikein mitään hommasta tällä kertaa. Yhden kerran sain Jaden tuomaan esineen, kun olin nakannut sen parin metrin päähän ruutuun sisälle ja siihen sitten lopetin.

Jaden jälki oli hankala. Innokkaana lähti jäljelle ja vauhtia oli vähän liikaakiin, toppuuttelin liinalla. Annoin nyt enemmän löysää liinaa ja Jade siksakkasi enemmän kuin tavallisesti. Pysyi kuitenkin jäljellä. Löysi kaikki viisi keppiä, mutta kiire oli taas hirmuinen jatkaa jäljelle. Otin kepin ja palkkasin nameilla rauhallisesti, ja vasta luvan/käskyn annettuani päästin jatkamaan jäljelle.

Kulmassa oli hankaluuksia. Pyöri hetken ennen kuin löysi oikean suunnan. Minun piti vain luottaa koiraan, että menee se oikeaa reittiä, koska olin laittanut turhan huomaamattomat krepit, enkä muistanut itse enää ollenkaan miten jälki meni. Eipä tullut ainakaan ohjailtua liinan kautta.

Lisää rauhallisuutta vielä tuohon menoon tarvitaan. Keppien kohdalta ei saa karata jatkamaan jälkeä, vain selkeä pysähtyminen, luovutus ja palkkaus. Näin jatkossa yritän. Kiireestä huolimatta ajoi hyvin vaikeahkon jäljen, hyvä Jade...!

Työn jälkeen huvitusten pariin. Ihanaa, kun oli koko metsä, missä juoksennella vapaana koirakamusen kanssa. Jaden lempileikki Dinan kanssa on pikkukoiran kyttääminen ja paimentaminen. Dina yritti välillä karata Jaden valvovan katseen alta, mutta eihän niillä pikkujaloilla yhtä lujaa pääse...

Jade, vesipetojen kuningatar, löysi tietysti vähän vettäkin, missä uida. Mukavasti pulahti kokonaan ojaan juoksentelujen lomassa. Autossa tuoksahti sitten tulomatkalla vienosti märkä koira...


          933821.jpg


          933819.jpg


Lisää kuvia näistä kamusista täällä. Jaden uintiretkikin tuli tallennettua, tottakai... (Vinkkinä noiden kuvien katseluun; kannattaa katsoa kuvat dia-sarjana, jolloin ne näkyvät suuremmassa koossa). Perjantai-aamuna uudelleen metsään, jos on hyvät kelit. Sitten opetellaan sitä malttia...!