Tokoa taas. Treeniä viiden koirakon kanssa Linnanmaalla. Jade oli hyvässä vireessä ja meillä oli tosi hyvät treenit. Taas sai ihmetellä miten nopeasti tuo oppii ja omaksuu uudet jutut. Viksu koiruus!

Ihan alkuun leikitin patukalla Jadea, että sain vireen nostettua ja hyvän kontaktin koiraan. Siitä suoraan seuraamista vapaana. Täyskäännökset ovat tosi hyviä ja tiiviitä. Juoksussa asento ja kontakti pysyy hyvin. Tämä alkaa olla kohdillaan meillä.

Jäävissä liikkeissä otin ensimmäiseksi liikkeestä maahanmenoa. Tämän liikkeen Jade oppi nyt toisella treenikerralla täydellisesti. Hyvästä seuraamisesta käskyn kuullessa ilman mitään apuja maahan vauhdilla. Jatkoin matkaa n. 10m eteenpäin ja palasin palkkaamaan. Useita toistoja, hieno suoritus joka kerta.

Liikkeestä seisomisessa Jade otti aluksi muutaman askeleen perään, mutta kolmannella toistolla pysähtyi hyvin. Käden käännään naaman eteen apuna, mutta pikkuhiljaa alan tätä häivytellä.

Seuraamista hihnassa otin lyhyet 10 metrin pätkät. Tässäkin jo parempi kontakti, paikka oli oikea. Enemmän tätä kuitenkin treeniin.

Sivulletulot nappiin joka kerta. Luoksetulot olivat vauhdikkaita ja pysähtyi eteen oikeassa asennossa ilman vedättämistä.

Paikallaolossa kahden minuutin pätkä, niin että kävin välillä palkkaamassa. 30 sekunnin ja yksi minuutin paikallaolo menivät hyvin, oikeassa asennossa, etäisyyttä noin 15 metriä.

Kontaktia perusasennossa harjoiteltiin, kun muut ottivat paikallaoloa. Siinä olikin haastetta, kun Jadesta oli tosi kiinnostavaa katsoa mitä muut tekevät. Istui kyllä hyvin sivulla, mutta katseli aina välillä toisia koirakoita. Iso palkka kontaktista ja lopussa makkaraa suuhun urakalla, kun kontakti pysyi hyvin.

Todella hyvää treeniä taas. Tuo liikkeestä maahanmeno kruunasi kyllä koko treenin. Tämä oli tosiaan vasta toinen kerta, kun sitä treenattiin. Hyvässä vauhdissa edetään kohti tavoitteita. Syksyn aikana hiotaan kaikki alokasluokan kuviot ja liikkeet sujuviksi ja varmoiksi. Hyvällä mallilla ollaan.


906598.jpg

Tokoa otetaan taas perjantaina Hietsussa. Liikkeestä seisominen samaan kuosiin kuin maahanmenokin, siinä tavoitetta seuraaville kerroille. Niin, ja pitää ostaa uusi motskari, Jade tappoi tänään patukan.