Syysloman toinen jäljestysreissu tänään. Lähdimme perheen kanssa Isoniemeen ja löysimme  perille Paulan ohjeiden mukaan. Ohjelmassa oli huimapäistä retkeilyä hiekkamontuilla ja metsiköissä, sekä jäljen ja ruudun treeniä koirien kanssa.

Ruutu meni tällä kertaa hienosti. Ensimmäinen pisto oli samanlainen kuin torstaina: Jade jäi esineensä kanssa ruutuun makoilemaan. Otin uuden lähetyksen ja menin kyykkyyn maahan heiluttaen hanskaa. Jade teki todella nopean piston ja toi esineen minulle heti. Kolmannen kerran vein esineen ihan ruudun takaosaan ja taas samalla tyylillä sain Jaden tekemään todella nopean piston. Seuraavilla kerroilla Jade ei ole katsomassa esineiden viemistä, uskon, että sekin motivoi nopeampiin palautuksiin.

Jaden jälki oli n. 200 metriä, vanhentui noin 30 min, yksi 90 asteen kulma ja kuusi keppiä. Maasto oli kuivahkoa jäkälää ja kanervikkoa, tuuli kohtalainen.

Itse kämmäsin ja unohdin namit taskuista, joten palkkasin keppien löytämisestä leikittämällä kepeillä. Kaikki kepit löytyivät ja jälki meni muutenkin ok, mutta vähän hätäistä etenemistä välillä. Keppien luovutukset sujuivat paremmin kuin viimeksi, mutta niitä pitää edelleen treenata ja jäljen jatkamista. Kulman ajoi tarkasti, mutta luulin, että kulmasta Jade lähti väärään suuntaan - kunnes löysi kepin. Niinpä niin!

Erityisesti ruudussa onnistumiset oli meille tärkeitä, joten tosi hyvää treeniä taas. Oli kiva myös kokeilla heti uusia vinkkejä käytännössä. Joka kerralla oppii jotain uutta.

1014836.jpg

Dinan jälkeen pitää keksiä uutta haastetta. Dina etenee jäljellä tarkasti ja nopeasti, ja intoa on kovasti. Keppejä Dina ei noteraa, mutta jonkinlainen kotikutoinen mejä-tyylinen jälki olisi varmaan Dinalle omiaan.

1014840.jpg

Hiekkamontuilla vauhtia riitti ja haastetta kiipeilyssä ainakin kaksijalkaisille. Eväät söimme yhden dyynin päällä, kuumasta kaakaosta nauttien, hiekalla istuen. Koirien menoa oli hauska katsella, Jade juoksi rinteitä pitkin kuin vuorikauris ja Dina kuin vuorikoira... ;)

1014841.jpg

Lisää kuvia web-albumissa.