Lauantain tokoilut. Tarkoituksena keskittyä tiiviiseen seuraamiseen ja ottaa paikallaoloa.

Aloitimme seuraamisella. Olen kotosalla treenaillut Jaden kanssa seuraamista lyhyitä pätkiä patukkapalkalla ja se näkyy taas parempana kontaktina ja tiiviimpänä seuraamisena. Patukalla palkkasin nytkin. Täyskäännöksissä oli väljyyttä vapaana seuraamisessa, mihin sain Pamu-koutsilta oivat lääkkeet ja imuttamalla sain tiiviimmät käännökset. Kotiläksynä treenailemme täyskäännöksiä näin nyt ja välillä palkkaa heti käännöksen jälkeen. Hihnassa seuraaminen oli hyvää ja tiivistä.

Paikallaolo meni todella hyvin. Jade oli reilun kaksi minuuttia paikallaan maaten, ihan oikeassa asennossa (ei sammakkona), eikä häiriintynyt nyt esim. viereisen ohjaajan käskyistä, joille todella herkkä. Kävin palkkaamassa välissä maahan.

Luoksepäästävyys meni ihan ok. Takapuoli pysyi maassa, vaikka kovasti vilkuileekin tulijaa (tällä kertaa Pamu) ja minua vuoronperään.

Luoksetulon otin kahdesti. Koska mut treenailivat seuraamista vieressä, pidin välimatkan neljässä metrissä. Todella reppaasti Jade tuli eteen molemmilla kerroilla. En ottanut koko liikettä, ettei tässäkin tule ennakoimisongelmia sivulletulon suhteen.

Tällä kertaa kaukot tökkivät vähän ja Jade liikkui eteenpäin vähän istumaan noustessaan. Otin sitten ihan Jaden edessä kaukot paikan pysymisen varmistamiseksi vielä kerran.

Lopuksi hyppyä, jota olemme treenailleet kotonakin omalla estevirityksellämme (jonka koostumus on vastaava: kaksijakkaraa, kaksi jättityynyä, mopin varsi ja painavia kirjoja). Nyt Jade ennakoi palkkaa aidan yli ja nousi aitaa vasten g045.gif Eli lisää vaihtelua palkkaukseen.


ystvnpiv061.jpg

Positiivista tällä kertaa paikallaolo. Kovan tullen takia halli humisi ja katto kolisi, eli häiriötä oli muiden koirakoiden lisäksi ihan tarpeeksi k025.gif Lisää treeniä tarvitsee hyppy, seuraamisen täyskäännökset ja kaukot.


Kiitos meidän koutsille hyvistä vinkeistä ja kyydistä kotiin
g020.gif

Ensi viikolla treenaillaan omin päin ja ehkä saamme kamujakin houkuteltua tokoilemaan kanssamme. KAS:sin agikisojen vuoksi lauantain treenejä ei ole ja omien menojeni vuoksi en olisi ensi viikolla muutenkaan päässyt paikalle.

Mutta treenailemisiin!