Tänään meillä oli varsin vauhdikas päivä...

Kävimme mutkan Hietasaaressa aiemmin päivällä, missä Jade sai kaksi uutta kamua, Jeppe-kultsin ja Eetu-nahkacollien, joiden kanssa hurjat takaa-ajot ja painimatsit sujuivat hienosti. Mitä nyt Jeppeä vähän harmitti, kun se ei pysynyt vauhdikkaampien ja vähän nuorempien kamusten tahdissa... k045.gif

Illemmalla meillä oli tokotukset. Tarkoitus oli treenailla luoksepäästävyyttä, seuraamista, jääviä ja hyppyä. Virallisesti ohjelmassa oli sivulletuloa, maahanmenoa, kontaktikävelyä, luoksetuloa ja tokohyppyä.

Jade oli taas tosi kivassa vireessä ja meillä oli oikein onnistuneet treenit.

Seuraaminen sujui tällä kertaa paremmin kuin viimeksi: nimenomaan täyskäännöksissä, jotka olivat viimeksi turhan väljiä, meno oli paljon tiiviimpää. Otin täyskäännöksiä molempiin suuntiin ja Jade pysyi hienosti oikealla paikalla.

Kontaktikävelyssä muiden koirakoiden vierestä pujotellen Jade pysyi ihan ok vierellä, eikä häiriintynyt muista, mutta kontakti oli vähän hukassa. Takaisin tullessa kontakti oli paljon parempi, kun itse etenin varmemmin.

Jäävät menivät hyvin myös. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että ennakoimiset ovat nyt jääneet ja Jade odottaa käskyä perusasentoon nousemiseen. Eli liikkeestä maahanmeno on nyt hyvällä mallilla. Seisomisessa on vielä pientä hiomista.

Luoksepäästävyys meni nappiin. Sitä ei olla päästy treenailemaan pitkään aikaan ja varsinkaan kenenkään vähän vieraamman ihmisen kanssa. Peppu pysyi maassa. Katselee kyllä tulijaa ja minua vuoronperään, mutta pysyy paikallaan.

Ongelmia meillä oli tokohypyssä. Jade ehti nähdä muille koirille laitetun namikupin ja mehän emme ole käyttäneet kuppia harjoittelussa. Minusta Jaden kanssa on yksinkertaisempaa vain opettaa se ensin hyppäämään ja kääntymään takaisin päin - palkka tulee esteen yli. Nyt koko hypyn idea katosi koiraneidin päästä, kun se namikuppi kummitteli siinä jaloissa... g065.gif

Hyvä muisti Jadella on. Kuppitekniikalla ollaan agissa treenattu irtoamista joskus puoli vuotta sitten varmaan viimeksi, ja niin vain tytsä pyyhälsi kupille. Otin useamman toiston hypyllä, että sain sitten monta hyvää suoritusta ilman kuppikummitusta siihen.

Luoksetulon otimme ihan loppuun. Siinä vaiheessa koirakot alkoivat lähteä treeneistä yksitellen, mikä jonkin verran häiritsi Jadea selvästi. Tuli kiire kotiin kai... d045.gif Se siinä vähän mietitytti, että lähteekö Jade sitten ovelle, kun minä lähden kävelemään pois päin, mutta erittäin hienosti suoriuduttiin tästäkin, vaikka tunnin touhuamisen jälkeen se kovin into tekemiseen olikin jo selvästi laskenut.

Ei meillä mitään ongelmia tämän liikkeen kanssa ole ollut, mutta pitkä tauko häiriötreeneissä vähän jännitti minua. Jade oli kuitenkin upeasti paikallaan ja tuli käskystä todella nopeasti luokse, suoraan eteen istumaan. Jee, hyvä me.

Olin vähän suunnittelut jääväni treenien jälkeen itsekseen ottamaan agia ja ehkä tokoakin, mutta päätin jättää tällä kertaa extra-treenit suosiolla väliin ja lähteä tarpomaan kohti kotia (American Idolia katsomaan, doh). Ensi kerralla sitten...

Jade onkin jo mennyt nukkumaan, rankan päivän päätteeksi k035.gif


jade_poppanen117-1.jpg



Huomenna varmaan kävellään reippaina 7km Hietasaareen, jos sää sen sallii. Ehkä tokoillaan hieman messualueen parkkiksella, nyt kun ollaan oivassa tokovireessä m025.gif