Tokoa, tokoa...!

KAS:sin treeneissä muutaman viikon tauon jälkeen. Suunnitelmissa ottaa hyppyä, paikallaoloa ja seuraamista.

Aloitimme seuraamisilla. Todella kivaa seuraamista, hyvät käännökset, hyvä kontakti suurimmaksi osaksi. Erittäin kovaa häiriötä, kun hallilla oli kymmenen koirakkoa, jotka kaikki tekivät omia juttujaan. Monta kertaa kävi niin, että joku tuli vähän yllättäen eteemme, mutta Jadella pysyi hyvin homma kasassa.

Hyppy sujui tosi hyvin! Otin liikkeen nyt melkein kokonaan: Jade hyppää, kääntyy minua kohti ja kävelen sen luokse - palkka tulee taakse. Eka kerralla steppasi, kun lähdin kävelemään sen luokse, mutta loput hypyistä sujuivat hienosti. Otan varmaan vielä seuraavalla kerralla liikkeen näin.

Luoksepäästävyydessä Jade nousi ensimmäisellä kerralla seisomaan, toisella kerralla istui hyvin paikallaan. Tätä pitäisi taas treenata enemmän, selvästi arpoo noustako vaiko eikö n020.gif

Liikkeestä maahanmeno oli erittäin hyvä. Liikkeestä seisomisessa kovassa häiriössä jouduin antamaan kaksi käskyä. Otimme sitten helpotettuna seisomista, mikä olikin ihan paikallaan tällä kertaa.

Otin kaksi paikallaoloa, ensimmäinen noin minuutin mittainen, toinen sen kaksi-kolme minuuttia. Kokeilin naksuttimella niin, että naksautin katsekontaktista. Jade makaa rauhassa paikoillaan, mutta katselee muiden puuhia. Ihan tyytyväinen pitää olla näihin, kun häiriötä oli niin paljon (vieressä otettiin noutoa).

Luoksetulo meni nappiin. Tiivis suora asento vauhdikkaasta luoksetulosta.

Nouto on tällä hetkellä kinkkinen. Kotosalla liike on valmis, mutta aikaisemmin häiriötreenissä olen joutunut käskemään tuomaan kapulan erikseen (siis hae-käskyn jälkeen). Nyt ensimmäinen nouto meni todella hyvin, ihan kuin kotonakin treenatessa. Olisi pitänyt jättää se siihen yhteen kertaan. Kapula kun meni hiekkaiseksi, niin se oli Jadesta ihan ällö ja seuraavalla kerralla Jade otti kapulan päästä kiinni k050.gif Treenasimme sitten pelkästää kapulan ottamista ja pitämistä.

Paljon positiivista näissä treeneissä. Ajatus tulevista epiksistä ei hirvitä enää niin hirveästi, kun näin taas miten kivasti meni tuollaisessa sekalaisessa sakissa (kaksi ryhmää yhdessä ja monta vierasta koiraa mukana). Jonkin verran aluksi Jade kuitenkin kävi kierroksilla, samoin sitten, kun porukka alkoi taas lähteä ja jäimme viimeisiksi - se ilmeni vinkumisena ja sellaisena levottomuutena. Mutta itseeni olen tyytyväinen, kun tajusin leikkiä Jaden kanssa välillä saalisleikkiä, mikä nosti virettä ja näkyi heti suorituksissa ja kontaktissa. Pitää muistaa kokeessakin ennen omaa vuoroamme se.

Tokoilut jatkuvat kotitreenillä. Ulkona on niin liukasta, ettei siellä pysty tokoilemaan ainakaan juuri nyt. Katsotaan miltä ensi viikolla näyttää, niin saadaan paikkaankin vaihtelua ja erilaista häiriötä s015.gif

Ensi viikon KAS:sin treenit meiltä jää todennäköisesti väliin näyttelyreissun takia. Vaikka ehdittäisiinkin kotiin hyvissä ajoin ennen treenejä, niin kyllä näyttelyiden jälkeen on yleensä puhti melkolailla poissa niin koiralta kuin emännältäkin. Mutta en ole muutenkaan ihan varma olisiko treenejä ensi viikolla muutenkaan, kun on pääsiäinen...

Katsotaan tokoillaanko omalla porukalla ensi viikolla vai ihan vain kahdestaan.


  ystvnpiv005.jpg

Ihanan keväistä on ollut nyt parina päivänä s015.gif Toivottavasti samat kelit jatkuvat. Jade pääsi perjantaina pitkästä aikaa pyörälenkille pikkuveljeni kanssa ja hyvin oli mennyt. Muutenkin oli upea päivä ja kiipesimme Nallikarin näköalatorniin Jaden kanssa - Jade ei portaista hirveästi tykkää, kun ei ole niihin tottunut, mutta Dinan perässähän sinne oli pakko kipittää...

Nyt viikonlopun viettoon!