h040.gif

Olipas vaihteeksi erittäin hyvät tokotreenit hallilla! Menoa ei haitannut edes se, että olin läkähtyä treeneissä, kun ulkona oli 22 astetta hellellä ja tuntui, että sisällä hallissa oli vielä kymmenen astetta lisää!

Kaikki liikkeet sujuivat hyvin, jotkut erinomaisesti ja niihinkin, joissa oli pientä epävarmuutta, sain hyviä vinkkejä koutseilta. Parasta oli kuitenkin oli se iloinen fiilis ja innokkuus, joka meillä oli kummallakin päällä s015.gif

Jäimme aluksi hallin oven eteen, niinkuin oli tarkoituskin, ja pikku seuraamispätkiä ja leikitystä siinä otinkin. Jade pysyi hyvin kuulolla, vaikka halliin tuli lisää porukkaa "kesken kaiken". Mutta koska oven läheisyyteen jäi nyhräämään neljä muutakin koirakkoa ja tilaa oli todella vähän ottaa mitään törmäämättä toisiin, vein Jaden suosiolla hallin toiseen päähään.

Seuraamisissa meillä oli erittäin hyviä suorituksia. Hain kontaktia liikaa itse, mutta kun Paula siitä huomautti, niin jätin kontaktin pitämisen Jadelle ja kivasti Jade siinä onnistuikin. Käännöksiin sain vinkin katsoa siihen suuntaan mihin olen kääntymässä ennen käännöstä, ja sekin vaikuttti menoon positiivisesti. Perusasennot olivat hyviä, nopeita. Täyskäännökset olivat tiiviitä. Kaiken kaikkiaan olin todella tyytyväinen seuraamiseen kokonaisuutena. Kovassa häiriössä ja hallin oven käydessä, otin seuraamista kohti toisia koirakoita ja kohti ovea, eikä Jade alkanut haahuilla, vaan pysyi menossa mukana. Jesh!

Jäävät onnistuivat erinomaisesti. Liikkeestä maahanmenon taisin ottaa kuusi kertaa ja joka kerta nappisuoritus, nopea maahanmeno suoraan käskystä. Liikkeestä seisomisen otin kahdesti ja onnistui myös nappiin, koko liikettä en ottanut, vaan palkkasin edestä vahvistaakseni sitä oikeaa paikkaa. Maahanmenon hitaus parilla aikaisemmalla treenikerralla on varmasti johtunut siitä, että olen varmistellut liikettä. Nyt tehtiin, eikä kuikuiltu, että meneekö se maahan.

Luoksetulot ovea kohti x 3. Onnistuivat yhtä lukuunottamatta täydellisesti. Kerran Jade meni maihin. Lopussa otimme luoksetulon liikkeenomaisesti käskytettynä, ja siinä taas tökki vähän... Johtuikohan siitä, että jäimme taas viimeisinä halliin...? Jadella tulee aina kiire kotiin siinä vaiheessa, kun se tajuaa, että kaikki ovat lähdössä ja treenit loppuvat. Pientä haahuilua siinä siis, mutta treenailemme lissää s025.gif Itsekin taas töppäilin vähän, sekoilin koiran jättämisen kanssa ja olin hiukkasen epävarma ja se näkyi sitten heti Jaden suorituksessa. Pitää siis muistaa olla itse iloinen ja rento silloinkin, kun liike otetaan koemaisesti, eikä alkaa miettiä liikaa.

Paikallaolot olivatkin sitten treenin parasta antia! Otin kaikki paikallaolot, yhteensä kolme, kohti hallin ovea. Yritin pitää paikallaolot suht lyhyinä vahvistaakseni liikettä, noin minuutin ja puolentoista minuutin pituisina. Takapalkka. Tosi hyvin sujui, Jade ei liikahtanutkaan eikä edes pahemmin seurannut muiden touhuja takanani (mm. noutoa ottavia koirakoita). Anna-koutsikin tuli vähän sivultani katsomaan paikallaoloa, mikä on Jadelle aika kova häiriö, mutta pysyi ja hyvin pysikin maassa. Ainoa ongelma kahdessa paikallaolossa oli se, että jouduin käskyttämään kahdesti nousemaan perusasentoon. Liikkeenomaisesti tehdyssä paikallaolossa oli tosi kovaa häiriötä, kun osa koirakoista olivat treenanneet liikettä vasta vähän ja koirat nousivat seisomaan vieressä ja ohjaajat käskyttivät ja kävivät palkkaamassa vähän väliä. Jii pysyi kuin pysyikin maassa. Jade myös nousi perusasentoon ekalla käskyllä.

Upeeta, mahtavaa. Tästä on erittäin hyvä jatkaa! e060.gif Kunhan saadaan enemmän ja enemmän erilaista häiriötä treeniin ja sitä kestävyyttä, unohtamatta hauskanpitoa, voidaan taas alkaa miettiä tokokokeita.

Palkkana meillä oli tänään uusi narupallo, joka oli Jaden mielestä mahtava, ja tosi hyviä nameja.

087.jpg
Jade, kukkulan kuningatar f015.gif


Huomenna menen KAS:sin agikisoihin töihin kakkosluokan ajaksi. Jos jaksan, menen paikanpäälle jo aamusta kuvailemaan ykkösluokan koiria. Tänään ehdin katsoa ja kuvata ykkösten ja kakkosten B-kisat. Kuvia laitan huomenna Picasaan, jos se tällä kertaa onnistuisi.