Viimeviikkoiset tokoilut menivät putkeen. Jade on ollut hyvin kuulolla ja iloinen ja innokas tekemään. Lauantain treeneissä neiti oli äärimmäisen hyvin kuulolla, eikä häiriintynyt mistään, vaikka otin kaikki liikkeet kohti hallin ovea ja hallilla kävi muutenkin kova trafiikki koko treenien ajan.

En ala kummemmin erittelemään liikkeitä, kun kaikki menivät hienosti. Erityisen hieno oli liikkeestä seisominen, jossa ollaan edetty jo niin, ettei Jade enää pahemmin steppaa tullessani takaisin. Lauantaina sain kiertää sen joka suunnasta ja Jii seistä tökötti hievahtamatta keskellä hallia, eikä välittänyt muista koirakoista tuon taivaallista (lähellä treenasivat seuraamisia, noutoa ja hyppyä).

Tänään kävimme aamulla ottamassa Tassutörmällä tottista ja tokoliikkeitä. Uusi paikka vaati sen 15 minuuttia höseltämistä ja uuden maaston nuuskuttelua korvat kateissa ennen kuin sain Jaden tosissaan tekemään jotain. Tästä lähtien annan Jadelle sen ajan "vain olla" ennen kuin yritänkään alkaa tekemään sen kanssa mitään.

Positiivista on, että kun Jade tajusi, että tännekin ollaan tultu treenaamaan, homma alkoi sujumaan. Seuraamiset olivat kivoja, samoin liikkeestä maahanmeno. Otin myös minuutin paikallaolon, mikä sujui ongelmitta. Luoksetuloissa tuli kerran "päälle" ja kahdesti toosi lähelle, mutta tähän tyyliin olenkin sen opettanut. Ainakin luoksetulo on tiivis e015.gif

Ennen kuin kentälle menimme, siellä treenaavalle koiralle ammuttiin. Olimme siinä viereisellä parkkipaikalla ja leikitin Jadea, joka ei reagoinut laukauksiin yhtään mitenkään. Ääniä Jade ei olekaan pelännyt koskaan, joten en usko, että ampuminenkaan  tulee olemaan mikään ongelma.

Lauantaina on ohjatut treenit ja sunnuntaina ajattelin mennä (kyllä, vihdoinkin...!) pyörähtämään Jaden kanssa Match Showssa. Tuolla on myöskin möllitoko-koe, johon aikeena olisi myös osallistua. Saisi taas sitä kokemusta lisää e030.gif Katsotaan sään mukaan jaksanko hengailla siellä koko päivää.

Ongelmana on myös, että minun pitäisi etsiä Jaden rokotusvihkonen. Ennenhän olen näyttänyt rokotustiedot rekkarin takaa, mutta alkuperäiset rekkarit ovat Kennelliitossa... Toinen ongelma, joka liittyy edelliseen, on se, että olen jo muuttoa varten tyhjentänyt kirjahyllyni ja kaikki tärkeät paperit on jo pakattu jonnekin... Huoh, vaikeeta!

066.jpg

Treeneilut siis jatkuvat loppuviikosta!