No nyt mekin pääsimme korkkaamaan kevään jälkikauden! Viitseliäisyydestä kai se eniten on kiinni, mutta mökillä jälkimetsät on vieressä ja on helppo käydä tekemässä jäljet ja jättää ne vanhenemaan.

Tein Jadelle esineruudun ja yhden jäljen, joka vanheni reilun tunnin. Maasto oli kosteaa sammallikkoa ja melko epätasaista risukkoakin osittain. Jälkeä tehdessä tuli parikin kertaa mieleen, että nyt taitaa mennä liian vaikeaksi maaston osalta.

Jäljen vanhetessa satoi vielä lunta, sekin toi oman haasteensa jäljelle. Tosin ollaan me kaatosateessakin ajettu jälkeä ja hyvin on kepit nousseet s015.gif

Jälki oli noin 300 metriä pitkä, kaksi 90 asteen kulmaa, yksi loiva mutka, neljä keppiä.

Jade lähti jäljelle esineruutu-tyyliin ampaisemalla vauhtiin, mutta rauhoittui kulkemaan nenä maata myöten. Ensimmäinen kulma tuli melko pian vastaan, mutta hyvin neiti ajoi kulman ja jatkoi matkaa. Itse luulin jo, että kulmasta lähdetiin väärään suuntaan (jälki jatkui loivasti ylärinteeseen), mutta niin vain nousi eka keppi, eli nuuskuttelijan nenä oli oikeassa. Keppien luovutus oli muuten paljon parempaa kuin viime syksynä, malttoi tuoda kepin minulle, eikä jatkanut jäljelle keppi suussa. Kaikki kepit nousivat ja tuotiin, kolmas keppi suussa oli jatkaa eteenpäin, mutta huomasin itse, että keppi on löytynyt ja käskin tuomaan sen. Eli intoa on pikkaisen liikaa vielä tuossa keppien löytymisen kohdalla jatkamaan matkaa. Leikitin kepillä ja palkkasin nameilla kepin tuomisesta.

Jälkeen kokonaisuutena on pakko olla tyytyväinen. Eka jälki pitkän tauon jälkeen ja hienoa työskentelyä!

Esineruudussa Jade tapansa mukaan ampaisi vauhtiin ja löysi esineen ruudun keskeltä välittömästi. Ekalla yrittämällä tosin jatkoi matkaa kohti ruudun takaosaa esine suussaan, eikä lähtenyt palauttamaan sitä minulle. En nyt muista miten se syksyllä oli, olisiko minun parasta pitää turpa kiinni siihen asti, että esine on tuotu vai hihkua jo siinä vaiheessa, kun se löytyy... Muistelisin, että hiljaa hyvää tulee tässä tapauksessa.

Eka pisto siis epäonnistui. Jade kyllä toi esineen käskemällä, mutta ensin juoksi koko ruudun läpi etsien jotain muuta. Toisella yrittämällä vein esineen ruudun keskiosaan niin, että Jade näki sen ja tämä pisto onnistui jo paremmin. Tipautti esineen, kun hihkaisin, mutta nosti ja toi sen heti, kun käskin. Kolmannella kerralla pisto ruudun takavasempaan oli erinomainen, nopea, eikä lisäkäskyjä tarvittu. Jee, kyllä ruutukin alkaa sujumaan! Hyvä me!

Pitää muistaa ensi kerralla ruudussa kokeilla pitää mölyt mahassa siihen asti, että esine on tuotu. Ymmärrän hyvin, miksi Jadella se esine "unohtuu" heti, kun se on sen löytänyt - minähän olen jo sen palkannut huutamalla ja remuamalla kuin heikkopäinen p025.gif

Mutta tosi hyvä alku meidän jälkihommille kaikenkaikkiaan!

SNB14824.jpg
 
Jii ruudussa. HOX ei enää grillimakkaraa Jadelle! e020.gif

SNB14830.jpg

Kuvalaadussa on "toivomisenvaraa", mutta pakkohan tämä oli näytille pantava - se tulee kohti esine suussa!

Muutama kuva kuohuvasta ja jylisevästä Pahkakoskesta.

SNB14819.jpg

SNB14815.jpg

Dina tahtoo uimaan!

SNB14814.jpg

SNB14812.jpg

Palailemisiin viikonloppuna!