Muutaman päivän tokotoilailut yhteen nippuun. Vaikkakin pieni laiskuus vaivaa allekirjoittanutta, niin pikkutokoja olemme ottaneet treeniohjelmamme mukaan. Sää ei ole pahemmin suosinut tokoilijoita, mutta hyvää säätähän ei voi tilata tokokokeeseenkaan, joten... treeniä treeniä vaan.

Seuraamisessa olen jo saanut kontaktia paremmaksi. Ongelmahan meillä on ollut, että Jade pitää kontaktia loistavasti, kun mulla on palkka kädessä tai vaikka kädet vain taskuissa, mutta ilman sitä välitöntä palkkaa kontakti toisinaan hiipuu ja koira alkaa jätättää tai edistää. Nyt treenatessa olen ottanut kunnon kontaktileikkiä ennen seuraamispätkiä ja intoa neidillä on ihan eri malliin. Näin siis jatketaan.

Paikallaolot ovat olleet tasaisen varmoja. 1-3 minuutin pätkiä, olen seissyt koiraan päin tai siitä poispäin, etäisyyttä häiriönmäärästä riippuen vaihdellen. Jade kestää todella hyvin tavalliset häiriöt - leikkivät lapset, skeittipuiston kolinan, lenkkeivät koirakot, futispelin tohinan. Nyt pitäisi vaan ottaa itteä niskasta kiinni ja mennä taas porukan kanssa treenaamaan, niin saataisiin sitä kunnon häiriötä a020.gif

Kaukot ovat hyvällä mallilla, samoin nouto. Noutokapulaa Jii pureksii tuodessaan, jos vauhti on vähäänkään hitaampi, mutta nappisuorituksessa vauhtia piisaa ja kapula pysyy nätisti suussa.

Luoksetulo pk-malliin on tosi hyvä, tokotyylissä saattaa heittää maahan, jos menen liian kauas - sekoittaa siis lahjakkaasti paikallaoloon, jota on jankattu yllin kyllin. Toko-luoksetuloa harjoitellaan jatkossa enemmän osissa.

Jääviä olen ottanut paljon vähemmän kuin treeniohjelmassa. Molemmat ovat ihan ok suorituksia, mitä nyt nopeutta ja jämäkkyyttä kaipaisin lisää tällä hetkellä molempiin.



    uimari003.jpg


Tänään Belgi-lehteä selaillessani silmiin osui heti ensimmäisenä tutun näköinen belgiläinen. Itse neiti Jiihän se siinä seistä töllötti Karinkannan rannassa. Tällä kertaa koiran nimikin oli päässyt lehteen k025.gif Olisin laittanut saman kuvan tähän postaukseen, mutta en löytänyt koneelta sitä. Se on tallennettuna jollekin cd:lle, joka lojuu jossain muuttolaatikossa jossain täällä.

Bongasinpa muutaman tutun tervutytönkin lehden sivuilta! Terkut vaan muillekin julkkiksille! k045.gif