Juoksu-Jaden kanssa olemme tottistelleet ahkerasti jokapäivä. Lenkkeilemme useiden loistavien kenttien ohi ja jotain pientä tulee otettua joka lenkin yhteydessä ja kerran päivässä olemme myös vartavasten lähteneet treenailemaan. Toisaalta "kova" treeni on tuottanut jo nyt tulosta esim. paikallaolojen kanssa, mutta tänään ongelmia toivat jäävät liikkeet...

Paikallaoloja olen ottanut minuutista kahteen minuuttiin, vaihdellen välimatkaa ja sitä seisonko Jadea kohti vai siitä poispäin. Takapalkalla ja ilman. Jade alkaa sietää häiriöitä paremmin. Eilen otimme kahden minuutin paikallaolon futiskentän vieressä pelin aikana niin, että Jii sai katsella pelin tiimmellystä... Pallohullu-tytsä kyllä seuraili katseellaan peliä, mutta pysyi hienosti maassa.

Muutenkin paikallaolot ovat onnistuneet hienosti kovasta häiriöstä huolimatta (yksi treenipaikkamme on skeittipuiston vieressä).

Tottis-luoksetulo on ollut täydellinen. Maahanmeno nopea, luoksetulo vauhdikas ja iloinen, psyähtyminen eteen tiivis, mutta ei törmää, sivulle tulo napakka.

Liikkeestä seisomisen olen saanut myös erinomaiseen kuosiin, pysähtyy napakasti ja pysyy paikallaan palatessani. Tätä junnattiin pallopalkalla toissapäivänä, ehkä vähän liikaakin... Tänään nimittäin liikkeestä maahanmeno takkusi ja pahasti - lähes poikkeuksetta jäi seistä tököttämään. Sorruin siihen junnaamiseen, niin seisomisen kuin tänään sitten maahanmenonkin kanssa, mutta nyt jätän jäävät kokonaan sikseen vähäksi aikaa. Kyllä se ne erottaa, maahanmeno on ollut aina pomminvarma liike meillä - jopa katastrofaalisissa tokokokeissamme e035.gif Tauko lienee paikallaan!

Seuraamiset ovat olleet vaihtelevia. Välillä seuraa tosi napakasti ja hyvällä kontaktilla, se on auttanut, että liikun itse nopeammin. Ruohokentällä saan toistaa seuraa käskyä, kun hajut alkavat kiinnostaa ja kuono valua kohti tannerta. Tänään sitten otin pallon kanssa lyhytiä seuraamisia nurmella ja oikeasta paikasta ja hyvästä kontaktista pallo lensi. Jade tykkäsi palkasta kyllä, ja lyhyet seuraamiset olivat hyviä.

Seuraamisen käännökset, erityisesti täyskäännös on parempi, tiiviimpi. Siinäkin olen tajunnuta antaa jonkinlaisen merkin koiralle aikeistani, enkä vain käänny yllättäen. En sitten tiedä saako kokeessa antaa tällaisia apuja, joku muu sen kommentoida, kun käännöksemme näkee e030.gif

Tahdin vaihdot, seuraaminen juostessa ja hitaassa käynnissä ovat hyviä, parempia jopa kuin tavallinen seuraaminen (ehkä siksi, että Jii joutuu niissä olemaan skarppina). Perusasennot ovat olleet ok. Välillä istuu liian eteen.

Treenailuja jatkamme ensi viikolla. Huomenna painelemme maastoon tekemään jälkeä ja ruutua a010.gif

Niin ja tämän piti olla "lyhyesti ja ytimekkäästi", hih...