Tänään käytiin pirtsakassa vesisateessa treenaamassa tottista pienessä belgiporukassa Haukkukeitaan pk-kentällä, joka oli viikkokausien vesisateen jälkeen oikeastaan pikemmin lampi kuin kenttä...

s060.gif

Jaden kanssa on ollut taukoa varsinaisesta treenaamisesta, joten tämä tuli tarpeeseen. Paikallaoloa toisten treenaillessa halusin erityisesti ottaa ja henkilöryhmää, muu olikin sitten "extraa".

Otimme alkuun seuraamista hihnassa ja vapaana. Hihnassa seuraaminen oli ok, kontakti tippui kyllä välillä, mutta vapaana seuraaminen oli ihan suoraan sieltä ja syvältä. Ehkä sää vaikutti, ja se että kävelimme koko ajan nilkkoja myöten vedessä, mutta sontaa se jokatapauksessa oli.

Sitten paikallaolo. Olimme melko lähellä pk-esteitä treenavia koirakoita, mutta hienosti Jade pysyi paikallaan. Nousi ensimmäisessä paikallaolossa kahdesti istumaan (toinen koirakko otti kaukokäskyjä ja Jade ponkaisi istumaan aina oikean käskyn kuullessaan), mutta pysyi erittäin kovasta häiriöstä huolimatta paikallaan.

Myöhemmin otin paikallaolon pari kertaa uudelleen, taas hyvin lähellä pk-esteitä ja Jade makasi vesilammikkossa hievahtamatta. Edistystä! Itse olin vain muutaman metrin päässä Jadesta, koska paikallamakuussa meillä ei oikeastaan ole ollut koko kesänä häiriönä muita (treenaavia) koirakoita.

Seuraamisia otin loppuun lähinnä suoria pätkiä, muutamalla käännöksellä. Näihin seuraamisiin olen ihan tyytyväinen, Jade piti suht hyvin kontaktia ja oli hyvin mukana.

Luoksetulo tokotyyliin oli tosi hyvä. En huomannut, että ihan vieressä toinen koirakko oli ottamassa eteenlähetystä, mutta Jade ei välittänyt vauhtiin singahtavasta Daimista, vaan istui kuin tatti paikallaan ja odotti käskyä. Itse luoksetulo oli suht nopea ja iloinen.

Tokohypyn otin, kun sitä ei ole harjoiteltu viikkokausiin. Ensimmäisessä hypyssä meni melkein esteen sivuun seisomaan hypyn jälkeen, mutta kaksi hyvin onnistunuttakin hyppyä saatiin aikaiseksi.

Lopuksi henkilöryhmä, jossa oli kaksi ihmistä, joiden ympäri tehtiin pari kertaa kahdeksikko. Tosi hyvin Jade meni eikä edes yrittänyt haistella henkilöryhmäläisiä, vaan keskittyi hienosti tekemiseen. Tämä on edistynyt tosi kivasti f015.gif

SNB15281.jpg

Tottistelun jälkeen otimme esineruutua, jota emme ole treenanneet uhkailuista huolimatta...

Jaden ruutuilussa on ollut taas ongelmia, koska se kuvittelee koko ruudun idean olevan se, että se haravoi ruudun läpi innolla ja vauhdilla. Esineet saattavat löytyä nopeastikin, mutta niistähän tämä tyttö ei välitä - jotain tärkeämpää ruudussa täytyy olla kuin joku tyhmä vanha hanska...! k045.gif

Tällä kertaa otimme ruutua niin, että Paula vei Jadelle esineen kerrallaan ja innostettiin Jadea samalla, kun esinettä vietiin. Kaksi ekaa pistoa olivat ok, koska esine oli lähellä. Kolmas oli haasteellinen, esine oli kaukana ja Jade joutui tosissaan tekemään töitä sen löytääkseen. Yhden uuden lähetyksen se vaati, sillä vaikka Jade välillä näytti seisovan juuri esineen kohdalla, se ei vain noussut mukaan. Onneksi tähänkin saatiin kuitenkin onnistuminen loppuun ja se vika esinekin löytyi.

Nyt me oikeasti aletaan taas treeniä ruutua myöskin, eikä pelkkää jälkeä. Loppuviikolla teen Jiille kaksi ruutua ja kaksi alokasluokan jälkeä, se on vissi se! s015.gif

Treenin lopuksi Jadelle myös ammuttiin pari kertaa, kun kävelytin sitä hihnassa vähän kauempana. Eka laukauksen jälkeen Jii katsahti äänen suuntaan, mutta toista se ei huomioinut mitenkään. Kerran aikaisemminkin Jadelle on ammuttu, eikä se se silloin tainnut edes "kuulla" laukauksia... e035.gif

Kiitti treenikamuille ja Paulalle kyydistä!