Olimme möksällä viettämässä kesää ja joutui siellä jotain treeniäkin ottamaan. Intoa ei ollut kamalasti yli 20 asteen helteissä mennä metsään talsimaan itikoiden syötiksi, mutta minua patisteltiin puuhaan, joten...

JÄLKI no:1.

Pituutta 400 metriä, neljä keppiä, yksi 90 asteen kulma, tien ylitys, janalähtö. Sää todella helteinen ja kuiva, maasto kosteahkoa sammaletta, tuuli välillä navakka. Vanheni tunnin.

Jälki meni ok. Janalähtö sujui hyvin, tosin Jii-tyyliin eli vauhdilla, mutta lähti heti etenemään oikeaan suuntaan. lähes koko jäljen meni maavainulla, mutta välillä eteni ilmavainulla. Kulman ajoi huolimattomasti, kaarsi liian leveästi ja näin jäi nousematta kolmoskeppi, joka oli pari metriä kulman jälkeen.

Tien ylitti nopeasti ja määrätietoisesti. Siitä huolimatta, että olin itsekin kävellyt jäljen poikki tietä pitkin kotiin d050.gif

Keppejä nousi kolme neljästä ja todella hyvin luovutti taas kepit.

Kokonaisuutena erittäin jees jälki, se kulman huolimattomuus oli ainoa miinus.

Sitten RUUDUN pariin.

Tein Jadelle ruutukaistaleen, jossa oli leveyttä noin 6-8m ja syvyyttä n. 40m. Vein sinne esineitä etukäteen, mm. leluja. Kun toin Jaden ruudun luokse, vein vielä yhden lelun, niin että se näki sen.

Lähetin Jaden ruudun oikeasta laidasta kohti lelua, jonka olin juuri ruutun juoksuttanut. Jii pinkaisi ruutuun vauhdilla ja lähti haravoimaan ruutua villisti laidasta laitaan - välittämättä tuon taivaallista esineistä, joiden päältä se juoksi.

Jonkin aikaa se siellä "työskenteli" innoissaan ja meinasin jo kutsua sen pois, lähettääkseni sen uudelleen ja vielä selkeämmin kohti esinettä. Mutta sitten Jii selvästi löysi jotain, häntä alkoi heilua ja etsiminen rajoittui pienelle alueelle.

Yllätys oli melkoinen, kun näin minkä esineen Jade sieltä kaivoi esiin ja toi ylpeänä ja vauhdilla sen minulle: JÄLKIKEPPI. Minulta oli tipahtanut taskusta ylimääräinen keppi ruutuun ja Jiille se oli se ainoa oikea esine - muut olivat sille ihan yhdentekeviä. Niin, että ainakin selvis se, mitä Jade luulee ruudusta etsivänsä...

g070.gif

Sain Jaden kuitenkin hakemaan kahdesti myös nallen ruudusta, ihan vain itse viemällä lelun sinne ja käskemällä hakemaan.


Seuraavan päivän treenilöinti.

Jälki no:2.

Pituutta se 400 m, kaksi tien ylitystä, osittain tien myötäinen jälki yhdellä 90 asteen kulmalla ja neljällä kepillä. Sää ja maasto samanlaiset. Janalähtö.

Janalähdössä kämmäsin itse. Jade lähti vauhdilla taas jäljelle ihan oikein, mutta minä aloin muistella tehneeni jäljen kauemmas tiestä ja pysäytin koiran, jolloin se alkoi hetken aikaa pyöriskellä ja otti takajälkeäkin vähän, vain jatkaakseen taas sitten tien vartta pitkin, jolloin minä päätin antaa koiran jäljestää ihan itse ja talsia vain perässä. Oikea ratkaisu, sillä eka keppi lötyi melko sukkelaan.

Jade jäljesti vauhdilla ja keskittyneesti, kuono maassa. Kaikki kepit nousivat ja kulman, jonka olin polkenut tiiviimmin ajoi todella tarkasti nostaen heti kulman jälkeen kolmoskepin.

Tien ylitykset olivat taas nopeita, ja muutenkin kokonaisuutena erinomainen jälki! Kaikki kepit nousivat ja tarkkaa työtä kaikenkaikkiaan k040.gif

RUUTU no:2.

Sama ruutukaistale kuin edellisenä päivänä, poljin sen uusiksi. Tällä kertaa en vienyt ruutuun mitään etukäteen.

Mukana meillä oli yksi isohko pehmopupu, jonka vein ruutuun niin, että Jade näki sen. Lähetin sen kohti lelua suht läheltä ja käskyllä hae, mikä meillä on noudossakin.

Jade haki lelun hienosti ja palkkasin hurjasti sitä. Sama uudelleen, vein lelun nyt vähän syvemmälle ruutuun  ja vaikeammin "piiloon" (itseasiassa melkein ruudun ulkopuolelle, hyvä minä, ihan reunaan siis).

Taas onnistunut nopea pisto, iiiiso palkka ja ruututreenin lopetus onnistumiseen ja toivon mukaan koiran ahaa-elämykseen.

Tällä kertaa ruudusta ei noussut ylimääräisiä jälkikeppejä s030.gif


mv.jpg


Möksällä otettiin myös muutama nouto ja hyppynoutoa pitäisi pikkuhiljaa alkaa treenailla myös. Se otetaan ohjelmaan ensi viikolla.