Eilen kävimme treenaamassa tottista ja jälkeä Saaran ja Tatin (Taiga Doo's Ablaze) kanssa.

Ensin hurautimme Sangille jälkihommiin. Jadelle tehtiin lyhyt janalähtö-treeni kahdella kepillä, pituutta jäljellä noin sata metriä ja janan pituus noin 15m. Yksi ojan ylitys.

Jana sujui muuten todella hyvin, mutta Jade oikaisi noin kolmisen metriä jäljen suuntaan eikä siis edennyt suoraan janalla. Jälki kuitenkin löytyi vauhdikkaasti ja hyvin tytsä ajoi pikkujäljensä, vauhdikkaasti ja intessiivisesti. Eka keppi nousi ja hyvin palautettiin, toinen keppi nousi risukasan keskeltä ja tipahti risujen joukkoon, josta sitä jonkin aikaa haettiin ennen kuin se taas löytyi.

Huonoja nameja oli, kun ne eivät kelvanneet keppien luovutuksen yhteydessä, joten pitää muistaa se HK:n sininen taas ensi kerralla e030.gif

Ruutu puolestaan... a040.gif Jadelle vietiin esine näöllä ruutuun ja se juoksi suoraan esineen yli ja lähti kaahottamaan pitkin ruudun reunoja. Saalisviettiä Jadella kyllä on, mutta ruudussa se ei auta pätkääkään. Kahdesti Jii otti lompakon suuhunsa, mutta se oli minulta vähän piilossa, enkä ollut varma oliko esine sillä vai ei, mutta olihan se sitä matustellut suussaan ja odottanut varmaan, että alan hihkua riemuissani...

No jos en lähde viikonloppuna katsomaan OKK:n jälkikisoja, joissa on paljon tuttuja kisaamassa, niin painumme mökille treenaamaan esineruutua. Täytyy vain olla kärsivällinen ja johdonmukainen. Olen nyt vaihdellut esine-käskyäkin joka kerralla ja jopa yhden ruututreenin aikana... Jospa hahmottaisin ensin itselleni miten meidän kannattaa ruutua jatkaa enkä pistäisi Jadea sinne kaahailemaan päättömänä.
Tatin jälki sujui mainiosti ja nyt sitten jännätään saadaanko lauantaina valiokakkua! g010.gif

Tottistelut menivät mukavasti.

Alussa otin seuraamisia, joissa kontakti oli välillä todella hyvä, vaikkakin vain pätkittäin, mutta Jii ei haahuillut ollenkaan ja ihan tomerasti kulki vieressä. Perusasennot olivat vähän vinoja, niitä pitää ottaa ihan erikseen, samoin kontaktitreeniä seuraa-käskyllä.

Jäävistä maahanmeno oli hieno. Nopea ja täsmällinen. Samoin luoksetulot olivat tosi napakoita, hirmuvauhdikkaita ja tarkkoja, tiiviitä. Sivulletulo oli nopea ja tiivis.

Liikkeestä seisomisessa hiipi perään muutaman askeleen. tähän otin myös käsimerkin nopeaa pysähtymistä vahvistaakseni.

Noudot olivat tosi hyviä, lukuunottamatta ihan pikkuista kapulan pyörittelyä ja pureksimista, joihin en puutu ainakaan koko liikkeen yhteydessä. Kapulan pitämistä pitää treenailla erikseen.
Jade noutaa innolla ja vauhdilla, se on hyvä juttu. Otimme siis vain tasamaanoutoa, hyppynoutoja aletaan treenailla myöhemmin.

Paikallaolo kesti yli viisi minuuttia ja Jade pysyi hyvin paikallaan, vaikka Saara otti Tatin kanssa kaikki noudot ja jäävät liikkeet. Jii nousi kahdesti puolittain istumaan, mutta pysyi kuitenkin paikallaan.

Tottikset sujuivat siis ihan hyvin ja kokeeseenkin on vielä aikaa, joten panikointiin ei ole (toistaiseksi) aihetta.


    plh029.jpg

Kiitos treenivinkeistä Saaralle! g045.gif