No niin. Nyt on Diili katsottu ja voin naputella muutaman rivin meidän tokasta virallisesta tokokokeesta, joka oli iltakoe sateissa Kemissä, tuomarina mukava ja rento Allan Aula.

Jade oli rauhallisella fiiliksellä ennen koetta. Otin sen kanssa seuraamista ja muutaman lyhyen paikallaolon ennen ALO-luokkaa. Minua jännitti taas hirveästi, mutta sekin on ehkä asia, joka korjautunee vain kokemuksen kautta.

ALO-luokassa oli viisi koiraa, joista kolme sai hienot ykköstulokset, yksi hienon kakkostuloksen ja yksi keskeytti. Hyvät uutiset ensin, me emme keskeyttäneet e030.gif


Sitten itse asiaan, eli osa-alueisiin ja pisteisiin, ja koottuihin selityksiin.

Luoksepäästävyys 10

Ei mitään uutta. Istua napotti sivulla, kun tuomari tarkisti hampaat. Nousi seisomaan tuomarin jo kääntyessä pois päin meistä.

Paikallaolo 10

Jee, tämä onnistui! Elämäni pisimmät kaksi minuuttia, jonka aikana Jade nuuskutteli maata ja katseli muita koiria, järjesti siis sydämentykytyksiä muutenkin hermonrauniolle emännälleen.

Ennen paikallaoloa koirat joutuivat istumaan sivulla varmaan toiset kaksi minuuttia, kun yksi ohjaaja ei saanut koiraansa tulemaan sivulle ollenkaan. Tämä raastoi minun hermoriekaleitani ihan tarpeettomasti! g010.gif

Seuraaminen kytkettynä 8½

Suht kamalaa kaikinpuolin. Vain pätkittäin hyvää. Omalle tasollemme, joka sekään ei ole kympin luokkaa, ei päästy ollenkaan. Olin todella hermostunut, tein käännökset tönkösti ja ihan eri tavalla kuin normaalisti. Pysähdykset olivat tosi töksähtäviä ja Jade jättikin istumatta perusasentoon kerran.

Seuraaminen vapaana 7½

Sama kuin edellä, mutta arvosanasta päätellen hiukan huonommin kuin edellinen e035.gif

Liikkeestä maahanmeno 10

Hyvä kokonaisuus, seurasi hyvin, meni maahan vähän hitaasti ja sammakkoasentoon (hih), mutta tuomari kehui, että tipahti heti käskystä.

Luoksetulo 9

Muuten hyvä, mutta ennakoi sivulletulon(!). Ilmeisesti olin ennen käskyn antamista katsonut jotenkin sivulle, mistä Jii sitten reippaana tyttönä otti onkeensa. Meidän yhteistyö kun joskus on ihan sanatonta o075.gif

Liikkeestä seisominen 6

Fiasko. Vaati kaksi käskyä ja SILTI hiippaili jonkin matkaa perässä. Tämä liike nyt vaatii työtä ihan kunnolla. 

Hyppy 0

Aikaisemmin jännitin sitä, että Jii irtoaa liian kauas agi-tyyliin (emme siis ole harjoitelleet tokohyppyä kuin kahdesti ennen koetta, agia ollaan kyllä otettu!), eikä tajua kääntyä esteelle päin.

Nyt ongelma oli ilmeisesti se, että hyppyeste oli liian korkea. Siinä oli yksi lauta enemmän kuin meillä treenatessa. Jade juoksi esteelle ja nuolaisi ylintä lautaa ja tuli takaisin sivulle. Otin tuomarin kehoituksesta hypyn uudelleen ja se oli minusta erinomainen suoritus!!!! Kyllä vaan harmitti. Nollille siis meni ja siinä meni meidän ykkönen samantien.

Kokonaisvaikutus 9

Tuomari sanoi kutakuinkin näin: Jade tekee iloisesti ja osaa ja on selvästi koulutettu (ihan totta!), mutta ottaa liikaa häiriötä kaikesta ympärillä tapahtuvasta  ja "belgimäisesti tarkkailee kaikkea". Lisää häiriötreeniä kaipaa.


Pisteitä yhteensä 155, ALO2


Olin todella pettynyt aluksi ykkösen menettämiseen, mutta kunhan tunteet hieman viilenivät, tajusin, että meidän treenimäärällä ja hypyn harjoittelulla me saimme ihan hyvät pisteet.

Seuraamisessa minun jännittäminen on huipussaan ja se näkyy. Siinä ei ole oikein kisatilanteessa päätä eikä häntää.

Häiriöitä Jade kestää treenatessa hienosti, mutta kisatilanteessa ei yhtä hyvin ja se varmasti johtuu siitä, että ohjaaja jännittää niin pirusti. Tähän ei valitettavasti taida olla muita konsteja kuin kisaaminen, siedätyshoitoa meille molemmille.

Siispä jatkamme kisailuja. Kyllä me se ykkönen jossain vaiheessa saadaan, niin päästään avoimiin tuskailemaan piilopaikallaolon kanssa r040.gif 


 011.jpg



Samassa kokeessa Paula ja Poppanen saivat kolmannen ykköstuloksen avoimesta luokasta, eli näin ollen TK2-koulari voidaan jatkossa liittää Popsun nimen eteen! Onnea hurjasti! Kiitos Pamulle meidän kuskaamisesta ja tsemppaamisesta ja treeniseurasta!

   k015.gifk015.gif