Eilen käytiin treenaamassa Haukkiksella tokoa Pamun ja kahden Hirmun kanssa. Keli oli mitä oli, välillä tuli vettä kaatamalla, mm. meidän paikallaolon aikana ja kenttä lainehti.

Otimme tokohyppyä. Useampi toisto, eri korkeuksilla (tarkoituksella myös "liian" korkealla). Hyvin onnistui ja kääntyy nopeasti estettä kohti seisomaan. En ottanut koko liikettä, ainoastaan hypyn ja esteelle kääntymisen, siitä palkka.

Seuraamista, seuraamiseen lähdöt ja täyskäännökset. Ei parasta Jiitä, kontakti tippui, jätätti ja edisti. Käännöksissä paransi.

Paikallaoloa seisten ja liikkeestä seisomista takapalkalla. Ei pysähdy ihan niin nopeasti kuin pitäisi, mutta ihan ok. Enemmän paikallaolo treeniä seisten.

Paikallaolo istuen, pitkällä välimatkalla, erinomainen. Lähinnä luoksetuloa ajatellen tätä otetaan, ettei mene maihin, kun kävelen poispäin.

Luoksetulo kahdesti. Ensimmäinen oli kiva, nopea suoritus. Toisella kertaa juoksi reippaasti pahki. En ottanut sivulletuloa ollenkaan. Palkka taakse.

Melko loppuun otin paikallaolon Jiille. Paula ja Hippa treenasivat vieressä mm. luoksetulon pysäytystä. Jade kesti häiriön hienosti, mutta kun alkoi sataa enemmän vettä se alkoi kääntelehtiä levottomasti maassa ja nousi sitten (aikaa varmaan oli kulunut se kaksi minuuttia) seisomaan, jolloin minä karjaisin ja koira lähtee tulemaan luokse - niskavilloista takaisin. Kaksi lyhyempää paikallaoloa ok.


Tänään treenattiin Laanilan lukion parkkiksella aurinkoisessa säässä, vaihteeksi. Uuteen treenikirjaseeni oli merkannut etukäteen mitä otetaan ja siinä suunnitelmassa melko hyvin pysyttiinkin.

Alkuun kahden minuutin paikallaolo. Tosi hyvin pysyi, eikä välittänyt vieressä juoksevista lenkkeilijöistä, pyöräilijöistä eikä koirakoista ollenkaan.

Sitten seuraamiseen lähtemisiä takapalkalla. Muutama hyvä suoritus ja muutama sellainen, jossa lähti heti edistämään.

Paikallaolo istuen. Ensimmäisellä kerralla oli mennyt makaamaan maahan kävellessäni pois päin. Kaksi seuraavaa onnistui taas kivasti, aikaakin uskalsin jo pidentää.

Kaukot viiden metrin päästä. Muuten aivan erinomainen suoritus, mutta tutun koiran mennessä ohi tarvitsi toisen maahan-käskyn.

Nouto x3. Ensimmäinen nouto oli ihmeellinen riekkumisnouto, josta ei hirveästi kiitosta herunut. Seuraavat olivat jo paljon mallikkaampia. Jonkin verran heittelee kapulaa suussaan ja eteen istuessa pureskelee kapulaa. Pelkkiä kapulanpito harjotuksia pitäisi ottaa seuraavalla kerralla.

Paikallaolo maaten. Minuutin pitkä. Hyvä, rauhallinen suoritus.


Huomennakin tokoillaan itseksemme. Seuraamisen kontaktia edelleen täytyisi saada jotenkin varmemmaksi. Harjoittelemme varmaan liikkeelle lähtöä ja yritän pitää vireen korkealla koko ajan a020.gif Ketjuttamistakin voisi kokeilla...

 ruska%20011.jpg

Viime syksyinen kuva karvattomasta tuulitukasta s030.gif